ВИДЕО запечата как Tesla Model Y бе ускорена до максимална скорост

  • 23.09.2021 11:50 /
  • 3658 /
  • 0
ВИДЕО запечата как Tesla Model Y бе ускорена до максимална скорост

Електромобилите Tesla отдавна са в списъка на най-бързите автомобили в света. Неотдавнашният рекорд на Model S Plaid на пистата Нюрбургринг за пореден път доказа превъзходните динамични възможности на електромобилите - машини с нисък център на масата, светкавично ускорение и ефикасно спиране.

"Младият" кросоувър на Tesla не може да се похвали с такъв рекорд, но и той има какво да покаже.

Каналът TopSpeedGermany в YouTube е посветен изцяло на динамиката на автомобилите и съдържа подобни видеоклипове на различни автомобили, които ускоряват по немския аутобан, където няма ограничения на скоростта.

Кой е по-бърз: Битка на електромобилите BMW iX3, Tesla Model Y и Nio ES6 ВИДЕО

Въпреки че видеоклиповете са почти еднакви, всеки нов е също толкова интересен за гледане, колкото и предишният, а интригата се крие в това дали автомобилът ще достигне максималната си скорост, заявена в спецификациите. Нека видим как се е справил компактният кросоувър Tesla Model Y.

От Tesla заявяват, че максималната скорост е 241 км/ч, а ускорението до 100 км/ч е за 3,7 секунди. В реалния свят Model Y е показала добър резултат, но водачът така и не е успял да достигне максималната скорост.

Шофьорът прави няколко опита да достигне максимална скорост на участъците от магистралата без ограничения, но най-добрият резултат е 222 км/ч.

Запорожец победи Tesla в интересно съревнование СНИМКИ

С нетърпение очакваме да видим Tesla Model S Plaid на аутобана - автомобил, който ускорява до "стотица" за няколко секунди и развива скорост от 322 км/ч, просто трябва да бъде тестван в условията на скоростна магистрала. Само трябва да има достатъчно свободен път, за да се достигна тази скорост. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ