Способен ли е Kia Sportage на резки маневри ВИДЕО

  • 29.03.2023 8:19 /
  • 1336 /
  • 0
Способен ли е Kia Sportage на резки маневри ВИДЕО

Става дума за хибридна версия на петото поколение Kia Sportage с мощност 265 к.с. Брат му Hyundai Tucson PHEV не толкова отдавна също бе подложен на "лосовия тест"

И двата кросоувъра имат еднакви настройки на шасито и трансмисията. Те са оборудвани със силов агрегат, състоящ се от 1,6-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор и един електромотор.

Мощността се предава на всичките четири колела чрез 6-степенна автоматична трансмисия. Кросоувърите, които участват в тестовете, дори са с еднакви гуми - Michelin Primacys.

Тоест, логично, Kia Sportage PHEV трябваше да покаже същия резултат като Hyundai Tucson PHEV. Наистина, змейката на Kia преминава по точно по същия начин, по който го направи и Hyundai - с точност до една десета от секундата. В същото време, както отбелязва пилотът, Киата е била по-лесна и приятна за управление, което не може да се каже за "лосовия тест".

При първия опит за скорост от 77 км/ч Sportage PHEV удря конусите и не може да се върне в правилната полоса, след като прави маневрата.

В резултат на това скоростта на преминаване на теста е намалена до 71 км / ч, а причината за това е недозавиването, което можете да видите във видеото: със завити колела кросоувърът продължава да върви направо.

КОМЕНТИРАЙ