Американец потопи Tesla във вода, резултатът е интересен ВИДЕО

  • 18.09.2021 9:50 /
  • 10070 /
  • 1
Американец потопи Tesla във вода, резултатът е интересен ВИДЕО

Зад лудия експеримент стои създателят на канала в YouTube Chillin' with Chet. Той е решил да проведе необичаен експеримент с чисто новия си Model S Plaid, като го превърне в лодка. За тази цел се наложило да построи изкуствено езеро, чиято дълбочина била повече от два метра.

Мъжът искал да премине с електромобила под вода. Идеята изглеждала интересна, но и опасна, тъй като все пак съществува риск от късо съединение. Той решил да се увери, че няма опасност за живота му, затова се обърнал към специалисти.

Подготовката за експеримента отнела много време. Блогърът и неговият екип подходили отговорно към процеса. Най-напред изкопали огромен изкуствен водоем и поставили на дъното му специално фолио. След това го напълнили с вода.

Проблеми: Собственик на нова Tesla направи детайлен обзор на електромобила ВИДЕО

Самият електромобил е допълнително изолиран, а в салона е поставена кислородна бутилка. На брега чакал спасител и автомобил, готови всеки момент да извадят електромобила от водата.

Резултатите от експеримента не оправдават очакванията. Въпреки допълнителния товар във пътническото и багажното отделение, електромобилът така и не се потапя напълно във водата.

Уникална битка: Запорожец с електродвигател победи Tesla ВИДЕО

Tesla Model S Plaid просто преминава през изкуствения водоем, без да докосне дъното. Автомобилът обаче успява да стигне сам до сушата, въпреки че се изключва няколко пъти, докато пресича водната преграда.

Авторът на видеото обещава да се поучи от грешките и да опита експеримента отново. Надява се, че този път ще се получи. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Hay
    03.10.2021 14:37
    Stupid dog!