Кои японски автомобили не трябва да купувате през 2024 година, има известни марки

  • 22.04.2024 9:06 /
  • 37137 /
  • 0
Кои японски автомобили не трябва да купувате през 2024 година, има известни марки

Японските автомобили се превърнаха в синоним на високо качество. В продължение на много десетилетия те са придобили заслужена репутация за надеждност и наличност. Например, според Car & Driver, Toyota RAV4 стана четвъртият най-продаван автомобил за 2023 г., само след Ford F-Series, Chevy Silverado и Dodge Ram.

Въпреки това, не всеки японски автомобил демонстрира идеалното съотношение цена-качество. Дори автомобилните гиганти Honda и Toyota са се сблъсквали с неуспехи в историята си.

Експертите публикуваха класация на японските автомобили, които е най-добре да се избягват.

Mazda RX-8

Първото поколение Mazda RX-8 беше пуснато от 2004 до 2008 г. Колата беше с 4-цилиндров двигател, който не спечели нито едно състезание с 212 к.с. Но скоростта не е основният недостатък. Mazda RX-8 се класира едва на 11 място по надеждност от 19 модела на Mazda, оценени от MadzaProblems.com. Шофьорите се оплакаха от значителни неизправности, по-специално трептене на кормилното управление и прекомерна консумация на масло.

Mitsubishi Eclipse

Mitsubishi Eclipse би бил страхотен малък спортен автомобил, ако не беше високият му разход на гориво. Експерти казват, че е възможно да купите колата само за 3000 долара, според Kelley Blue Book. Но моделите от 1999-2003 г., както и 2007 г., е най-добре да се избягват. Шофьорите се оплакват от бързо износване на джантите и гумите. Интериорът изглежда доста евтин, а частите не са качествени. И най-лошото от всичко е, че шофьорите съобщават за чести проблеми с автоматичната трансмисия и задвижването.

Honda CRX Del Sol

Днес Honda постоянно присъства в рейтингите на най-надеждните автомобили, а седаните Honda Civic и Honda Accord са включени в списъка на бестселърите според Car&Driver. Honda CRX Del Sol от 1992 г. обаче е пълно разочарование. Дисковете на предните спирачки имаха тенденция да се изкривяват. Освен това шофьорите се оплакаха от течове от покрива и прекомерен шум по време на шофиране. За щастие, Honda вече не прави автомобили, еквивалентни на Del Sol.

Toyota Paseo

Малко хора очакваха да видят Toyota в класацията на най-лошите автомобили. Тази марка традиционно заема най-високите нива в оценките за надеждност и съотношение цена-качество. Toyota Paseo бе пуснат на пазара от 1991 до 1997 г., но по някаква причина не спечели популярност сред купувачите. Тази субкомпактна кола просто не привлече вниманието. Експертите отбелязват, че Paseo не е страдал от механични проблеми. Toyota прекратява производството си единствено поради ниски продажби. По този начин изборът на Paseo като употребяван автомобил сега също не си струва, защото е много трудно да се намерят резервни части.

Suzuki Samurai и Suzuki X-90

През бурните 90-те Suzuki пусна SUV Suzuki Samurai с квадратни линии, напомнящи на Jeep Wrangler. Но този модел не можа да се сдобие със славата на Jeep. Тестовете показаха, че колата е склонна да се обръща по време на резки маневри. Наследникът Suzuki X-90 имаше подобен проблем, но за разлика от Samurai, той можеше да се похвали само с 90 конски сили. Suzuki Samurai и Suzuki X-90 избледняха в забрава като едни от най-лошите японски автомобили в историята.

 

 

КОМЕНТИРАЙ