Топ 5 на най-добрите електромобили, които никога няма да продадете

  • 16.04.2024 7:44 /
  • 5097 /
  • 0
Топ 5 на най-добрите електромобили, които никога няма да продадете

Пазарът на електромобили се развива бързо. Появяват се нови модели, предлагащи по-добър обхват, повече мощност и повече функции от всякога.

Електрическите превозни средства са не само екологични, но и поради това, че имат по-малко движещи се части, те се амортизират по-бавно. 247WALLst е подготвил списък с най-добрите модели, които определено ще ви удивят.

Шевролет Болт

От премиерата си насам през 2016 г. Chevy Bolt си създаде име на пазара на екологичните транспортни услуги. Смята се, че той е способен да измине най-малко 480 000 км, преди да бъде основно ремонтиран. Освен това автомобилът има приличен пробег от 410 км.

За съжаление, производството на Chevy Bolt спря през 2023 година. Все още не е известно дали компанията планира да пусне нов модел, но дори закупуването на употребяван автомобил няма да ви накара да съжалявате за решението си.

БМВ i3

BMW i3 беше спряно от производство след модела от 2021 г. поради малкия си размер и ограничения пробег, но ако не се налага да шофирате на дълги разстояния, тогава използваният модел е доста задоволителен.

Колата може да измине приблизително 720 000 километра без значително амортизиране, така че ако пробегът от 246 километра не ви притеснява, струва си да обърнете внимание.

Kia EV6

Kia EV6 е компактен SUV, който бележи навлизането на Kia на пазара на електромобили. Автомобилът има отличен пробег от около 500 км.

Анализът на батерията, двигателя и трансмисията показва, че Kia EV6 може да достигне границата от 805 000 км през целия си експлоатационен живот, преди да се наложи основен ремонт.

Тесла Модел S

Седанът Tesla Model S навлезе на пазара през 2012 г. и оттогава е доста търсен. Пробегът му е 650 км.

Непрекъснатите подобрения в технологията на батериите на Tesla и анекдотичните потребителски данни показват, че една кола може да измине около 805 000 км през целия си живот без никакви проблеми. Имайки това предвид, той е по-скъп от другите електрически превозни средства в този списък.

Тесла Модел 3

Tesla Model 3 е една от най-достъпните Tesla на пазара. Автомобилът има отличен пробег от 550 км при пълно зареждане.

Известно е, че Model 3 може да измине около 805 000 километра без съществени повреди, от Tesla твърдят обаче, че те могат да увеличат този пробег почти двойно . 

 

КОМЕНТИРАЙ