Тази функция спестява гориво с натискането само на един бутон

https://auto.blitz.bg/saveti/tazi-funkciya-spestyava-gorivo-s-natiskaneto-samo-na-edin-buton Auto.blitz.bg
Тази функция спестява гориво с натискането само на един бутон

Не всички шофьори знаят за малко известна функция в съвременните автомобили, която може значително да намали разхода на гориво. За да направите това, трябва да натиснете един бутон на таблото.

По-специално, повечето модерни коли, особено бензиновите и дизеловите модели, имат Eco бутон, който може да се използва за активиране на режима за пестене на гориво.

Функцията не само оптимизира работата на двигателя и другите системи на автомобила, но също така намалява разхода на гориво без загуба на ефективност на самото превозно средство.

Ако не намерите бутона Eco на арматурното табло, можете да използвате функцията чрез бордовата информационно-развлекателна система. Функцията намалява чувствителността на газта и позволява ранно превключване на предавките при автоматичните трансмисии, което ще доведе до икономия на гориво.

Как водачът действа разрушително на автомобила си при потегляне

Експертите смятат, че функцията Eco ви позволява да спестите поне 5% гориво. Все пак трябва да се помни, че натискането на бутона ще промени някои характеристики на автомобила.

По-специално, ускорението ще стане по-малко интензивно и реакцията при натискане на педала за газ ще бъде по-малко рязка. Затова функцията трябва да се използва, когато скоростта на автомобила не е висока – в градски трафик или на къси разстояния между населените места.

Най-ефективното използване на функцията Eco е при скорости до 60 километра в час.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай