Експертите съветват: Никакъв компромис с качеството на моторното масло

  • 31.01.2019 11:49 /
  • 2931 /
  • 1
Експертите съветват: Никакъв компромис с качеството на моторното масло

Качеството на моторното масло влияе пряко върху цялостната работа на двигателя и оказва влияние върху неговите работни елементи – намалява съпротивлението, шума на двигателя, триенето между цилиндрите и буталата, а в същото време уплътнява горивните камери.

„Двигателят е най-важната и скъпа част от всеки един автомобил и точно по тази причина трябва да се грижим за него правилно и навреме. А за правилната работа на двигателя, за неговата изправност и дълготрайност, най-важно е маслото. Сменяйте го редовно, заедно с масления филтър. И редовно проверявайте нивото му в двигателя”, посочват експертите от motornomaslo.bg”.

Най-важният критерий при избора на масло е неговата спецификация, която се определя от производителя на автомобила, както и типа – синтетично или полусинтетично. Има стотици форуми и търсачки, в които можете да разберете какво масло и какво количество от него е нужно за Вашия автомобил, ако нямате инструкции от производителя.

Но има един друг важен момент, който често е пренебрегван от потребителите - купуваме масло, което е на по-ниска цена, но това е за сметка на качеството. Пазарът се наводни от множество фирми и лица, които продават моторни масла. Но много често маслата не отговарят на това, което пише в опаковките. Не отговарят на спецификациите си. Стотици потребители се оплакват от качеството на маслото, което купуват от случайни търговци и фирми. А последствията могат да бъда пагубни за двигателя на автомобила.

Изводът е: Винаги купувайте от лицензирани и проверени търговци и никога не правете компромис с качеството за сметка на цената.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Vazbudeno_hui4e
    02.02.2019 14:31
    Искам леко оплюнчен и смазан с мъзга на близ авторка да й го сложа в дупето!