6 лесни съвета как да предпазим автомобила си от кражба! (СНИМКИ)

  • 30.08.2018 12:20 /
  • 7628 /
  • 1
6 лесни съвета как да предпазим автомобила си от кражба! (СНИМКИ)

Автомобилът представлява сериозна придобивка в живота на всеки човек и домакинство. Абсолютно очевидно е, че никой не иска да го загуби заради крадци на коли. За съжаление, тъжната статистика показва, че този вид кражби не намаляват.

Можем ли по някакъв начин да се защитим? Отговорът на този въпрос е да, можем.

1. Идентификационен номер на автомобила

Много полезно решение.

Услугата за поставяне на идентификационния номер на автомобила не е много скъпа и не отнема много време. Най-добре е да направите маркировката върху предното стъкло. Стойността на такава кола в очите на похитителите веднага пада, защото ще се срещнат с допълнителни проблеми при реализацията.

2. Видео детегледачка - бебефон

Ще възстанови справедливостта.

Можете да инсталирате бебефон в колата. Този метод не ви предпазва от кражба на колата, но (най-вероятно) значително опростява търсенето на похитителите от страна на полицията. Като основна мярка за защита, методът не работи, но ще помогне за възстановяване на справедливостта

3. Аларма

Алармата не трябва да се пренебрегва.

Надеждната и силна алармена система не само може да раздразни съседите. Тя може също да изплаши повечето крадци, които няма да посмеят да се забъркат с издаваща подобни звуци машина, защото ако всичко се случи пред дома и то през нощта със сигурност някой ще види какво става там.

4. Завъртяни колела

Важно дреболия.

Много важно правило за паркиране - винаги завъртете колелата на едната страна. Когато се краде кола е важна скоростта скоростта на криминалния процес. Необходимостта от дълго обръщане на колелата и извършване на допълнителни маневри може да изплаши дори и най-сериозния престъпник.

5. Фолио

Това е странно, но необходимо.

Звучи странно, но ключовете на колата трябва да се съхраняват в фолио, микровълнова печка или хладилник. Това трябва да се прави, за да не могат зложелателите да използват сигналите на собственото ви оборудване с помощта на специална апаратура.

6. Арт

Най-ефективният метод.

Машините, на които са нанесени рисунки, обикновено не са популярни сред крадците. Разбира се, "творчеството" върху автомобила е въпрос на вкус. Такава кола би била твърде забележима. Лесно е да се идентифицира, трудно се продава, с други думи, крадците биха имали твърде много проблеми с нея. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • някой ми отваря прозорците
    30.08.2018 23:27
    Имам Мазда 6 и някой вече 3 пъти ми отваря прозорците през нощта. Ключът си го съхранявам във фолио.