10 лекарства, които задължително трябва да имате в аптечката на колата през лятото

  • 08.06.2023 8:49 /
  • 1512 /
  • 1
10 лекарства, които задължително трябва да имате в аптечката на колата през лятото

Експерти споделиха своите препоръки как да си направите летен комплект за първа помощ, така че пътуването да не бъде помрачено от непредвидени ситуации.

Първо, необходимо е да проверите срока на годност и целостта на вече наличните продукти, особено херметичността на течните лекарства .

В летния автомобилен комплект за първа помощ трябва да се добави:

1. Антисептик

Ако можете да спрете кървенето с помощта на задължителен набор от комплект за първа помощ (в него са включени турникети и превръзки), тогава няма да е възможно да дезинфекцирате раната без антисептик.

2. Болкоуспокояващо

Стандартният автомобилен комплект за първа помощ не включва болкоуспокояващи, така че в допълнение към комплекта е хубаво да имате такова лекарство. Трябва обаче да се има предвид, че някои от тях причиняват сънливост и са забранени за шофиране.

3. Лепенки

Медицинските антибактериални лепенки са просто и ефективно средство за защита и лечение на повърхностни рани. Запасете се с лепенки в няколко размера, за да ги направите лесни за използване.

4. Антихистамин

Последствията от внезапно изострена алергична реакция могат да се превърнат в сериозна пречка по време на шофиране. А през лятото рискът от алергии е особено висок поради сезона на цъфтеж и активността на насекомите.

5. Лек при проблеми със стомашно-чревния тракт

Проблеми с храносмилателната система или, още по-лошо, отравяне по време на шофиране ще бъдат доста неприятни.

6. Лек за уморени очи

Лошата видимост по време на шофиране (дъжд, нощно време или, напротив, ярко слънце) е сериозно напрежение за очите на водача. Частично специализираните очила могат да ви избавят от този проблем, но за всеки случай е по-добре да имате капки за очи в аптечката.

7. Средство против изгаряне

Шофьорите могат да бъдат наранени от горещи части на автомобила, а слънчевите изгаряния не са рядкост през лятото. Можете също да закупите крем с пантенол.

8. Слънцезащитен крем

Те трябва да бъдат избрани в съответствие с типа кожа и слънчевата активност на региона.

9. Лек срещу болест при пътуване

На пътниците, особено на задните седалки, може да им прилошее от пътуването. По-добре е да се погрижите за спътниците си и да поставите лекарство за болест на пътуването в допълнителния комплект за първа помощ, както и да поставите специални пакети във вратите на колата.

10. Репелент и средство против сърбеж

Препоръчително е да попълните летния автокомплект с репеленти под формата на спрей или мехлем. И в случай, че вредителите успеят да преодолеят защитния агент, струва си да се запасите с лекарства против сърбеж и дразнене на кожата.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Дааа
    09.06.2023 0:49
    Кой ли мега-мозък списва подобни "умнотии" ?!?!?