УАЗ неочаквано изкара конкурент на путинмобила СНИМКА

 • 04.04.2022 8:03 /
 • 3725 /
 • 3
УАЗ неочаквано изкара конкурент на путинмобила СНИМКА

УАЗ е един от участниците в проекта за усвояване на производството на модели на базата на Единната модулна платформа, залегнала в основата на Aurus изненадващо се оказа на другия бряг. Оказва се, че предприятието подготвя пълноценен конкурент на модела Aurus Sedan.

Новият UAZ Patriot Sedan, чиято поява в серийно производство се очаква през 2024 година, е построен на платформата н "Руския Прадо", идея, която УАЗ представи преди няколко години. 

Според вътрешна информация, колата ще бъде снабдена с двигател  2.7 ЗМЗ Pro, но форсиран от 193 конски сили и 285 Нм.

Заради сложността със санкциите производителят бе принуден да въведе бюджетна окомплектовна с механична скоростна кутия и задно задвижване, но в бъдеще се подготвя и автоматик и версия 4х4. 

Не е много ясно, как такава грамадна работа по разработването на нов модел е била държана в тайна до сега, но първата снимка на представителния седан на УАЗ се появява едва сега. 

Затова пък е известно, че в базовата версия колата ще има модерни ADAS системи (в частност, автопилот от пето ниво), а топ версията се проектира като изцяло електрическа с възможност за пожизнено безплатно зареждане в мрежата на фирмените станции UAZZZ Charge. 

Само трябва да дочакваме, кога автомобилът ще влезе в серийно производство, при това с една уговорка - ставало е дума за първоаприлска шега на известно руско автомобилно списание. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Какви 193 кончета ?????
  04.04.2022 12:45
  Хората правят лимузини от 600 коня на горе ................тез пак са 50 години назад
 • DianNedialkov
  05.04.2022 20:20
  Много пропаднала медия !!!
 • Bravoooo
  10.04.2022 15:54
  Само, че на Путйо няма да му трябва в затвора,ако е останал жив .