Seat представи "народен вариант" на Skoda Kodiaq (СНИМКИ)

  • 19.09.2018 15:04 /
  • 9961 /
  • 1
Seat представи "народен вариант" на Skoda Kodiaq (СНИМКИ)

Семейството на кросоувърите  на Seat се попълни с нов модел - Tarraco. Всъдеходът, който пръв демонстрира новият фирмен стил на марката, ще бъде достъпен в пет- или седемместна конфигурация на салона. Пускането на пазара на Seat Tarraco е планирано за началото на следващата година. 

Новият кросоувър е построен на базата на разпънатата платформа MQB-A. Дължината на колата е 4735 милиметра, височината - 1658 милиметра  По своите габарити Seat Tarraco много прилича на Skoda Kodiaq. Новият кросоувър на Seat се отличава от конкуренцията с по-релефна решетка на радиатора и изцяло светодиодни фарове с триъгълно разчертани дневни светлини. 

Гамата от двигатели на всъдехода ще включва бензинови и дизелови агрегати. Това са турбинираните двигатели 1.5 и 2.0 TSI, с мощност съответно 150 и 190 конски сили, а също и 2.0 TDI, достъпен в две мощности - 150 и 190 конски сили. В бъдеще от Seat обещават да снабдят Tarraco с алтернативни силови установки. Най-вероятно, става дума за хибриден двигател.  

Всъдеходът е оборудван с шестстепенна механична ксоростна кутия и седемстепенен "робот" DSG. Задвижването е предно или пълно 4Drive. Адаптивните амортисьори DCC ( Dynamic Chassis Control) влизат в списъка с опциите.  

Tarraco също може да бъде окомплектован с приборен панел Digital Cockpit с 10,25-инов дисплей, мултимедийна система с осеминчов дисплей и функция за управление с жестове, адаптивен крузконтрол, система за мониторинг на мъртвата зона и разпознаване на пътните знаци 

В Европа поръчки за Tarraco ще започнат да се приемат през декември: всъдеходът ще се предлага в два базови модела - Style и Xcellence.  

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • jkirilov
    20.09.2018 17:56
    Хибриден двигател???