Интериорът на новата Toyota Supra: Първа СНИМКА

  • 10.10.2018 8:21 /
  • 8287 /
  • 0
Интериорът на новата Toyota Supra: Първа СНИМКА

На разположение на сайта SupraMKV се оказаха изображения, на които може в детайли да се разгледа екстериора и интериора на спортната кола Toyota Supra от ново поколение. Официално моделът ще бъде разсекретен през януари в рамките на автомобилното изложение в Детройт.  

Съдейки по изображенията, интериорът на "Супра" ще напомня на този на роудстъра BMW Z4 (двете коли се правят на една платформа), но детайлите им при оформлението ще се отличават. Например, японската спортна кола ще се сдобие с други дефлектори на системата за вентилация, блок на климатроника и диайна на централния панел. Воланът ще е от bMW, но с логото на "Тойота". 

По-рано сайтът SupraMKV също успя да се сдобие с информация за оборудването на новата "Супра". Автомобилът ще се задвижва благодарение на 2-литров четирицилиндров двигател и 3-литров "шестак". Шасито ще бъде с различни настройки от това на BMW.

Предсерийния прототип на Toyota Supra от ново поколение дебютира през юли на Фестивала на скоростта в Гудууд. Автомобилът, скрит от камуфлаж, участва в състезание по изкачване на хълм. 

През октомври компанията започна да приема поръчки. Колата може да се поръча чрез специален сайт, но за поръчка в мрежата са достъпни само 900 бройки. 

В серийно производство "Супра" влиза в началото на 2019 година. Ще има и състезателен вариант, който ще участва в американските серии NASCAR. 

КОМЕНТИРАЙ