Германци показаха най-скъпият в света брониран Rolls-Royce

  • 02.10.2018 8:00 /
  • 3805 /
  • 0
Германци показаха най-скъпият в света брониран Rolls-Royce

Тунинг-компанията Klassen построи лимузина на базата на Rolls-Royce Cullinan за $2,5 милиона. Дизайнерите от компанията Klassen решиха, че стандартната дължина на най-скъпия сериен всъдеход в света не е достатъчно комфортна за пътувания. 

За ценителите на лукса германските специалисти предоставят модификацията Rolls-Royse Cullinan Limo, която ще струва на купувачите си доста повече отколкото стоковия автомобил. Пълната цена на доработките възлиза на над 2 милиона, пише Top Gear. 

Специалистите от Klassen са сметнали, че за постигането на пълен комфорт автомобилът трябва да се удължи с цял метър. За целта се е наложило и колесната база на Cullinan да бъде променена до 3295 мм. Така общата дължина на колата нараства до 6357 милиметра. Освен това, за огромните пари купувачът ще получи не само по-дълъг автомобил, но и седемстепенна балистична защита, а за още пари колата може да бъде бронирана с още 2 степени. 

"Стандартната" защита ще е способна да издържа на изстрели от автомат Калашников и снайперови пушки с куршуми с метална термоподсилена сърцевина.  

Техническите характеристики на джипа, най-вероятно, няма да бъдат променяни. Колата ще има битурбо V12 двигател с обем 6.75 литра. Мощността му е 571 конски сили и 850 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е осемстепенен автомат. 

Колата ще бъде снабдена с допълнителна преграда за пътниците в пътническия отсек, мултимедийна система на базата на моноблока Apple iMac, аудиосистема Bang & Olufsen, и брониран панорамен покрив.

 

КОМЕНТИРАЙ