Ето кои са автомобилите на годината в Германия СНИМКИ

  • 30.10.2021 10:50 /
  • 23151 /
  • 3
Ето кои са автомобилите на годината в Германия СНИМКИ

Германия е един от най-големите пазари на автомобили в Европа, а също така в продължение на години е била център за разработване на най-ефективните двигатели с вътрешно горене. Тези времена вече са в миналото, както показва наградата "Автомобил на годината в Германия".

Данните за продажбите на нови автомобили в Европа и Германия също показват постоянно нарастване на търсенето на електрически превозни средства. Преди няколко години европейците предпочитаха дизеловите двигатели, но тази година електрическите автомобили вече изпреварват по продажби бензиновите и дизеловите автомобили.

В списъка на петте най-продавани нови автомобила на германския пазар има само един германски двигател с вътрешно горене - Porsche 911 GT3, който заема първо място в категорията на високопроходимите спортни автомобили. Към него се присъединява и френският хечбек Peugeot 308.

Класация на автомобилните марки, от които собствениците са най-доволни

Kia EV6 е обявен за най-добър в категорията "Премиум" за автомобили на цена между 25 000 и 50 000 евро. В категорията на луксозните автомобили - на цена над 50 000 евро - победител стана Audi e-tron GT.

Членовете на журито на конкурса "Германски автомобил на годината" са 20 автомобилни журналисти, които в момента работят в немскоговорящите страни. Сред тях има поне един американски, един австралийски, един японски и един китайски журналист.

Класация определи кои са най-добрите автомобилни интериори за 2021 г. СНИМКИ

Според данните на организацията автомобилите са класирани "въз основа на тестови шофирания и характеристики на движение, пазарна актуалност и ниво на иновации".

От петте финалисти в конкурса журито ще избере един автомобил, който ще получи наградата "Германски автомобил на годината". Много е вероятно първото място да бъде присъдено на електрически автомобил.


 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • един момент
    30.10.2021 13:30
    Преместих го!
  • Цун Кай Го
    31.10.2021 8:07
    Забравихте Ѝ соцавтомобилите класика на автомобилостроението като ЗАЗ Москвич Жигули и останалите ''фаворити''от бившия СИВ.......????
  • Случаен читател
    01.11.2021 10:06
    "Porsche 911 GT3, който заема първо място в категорията на високопроходимите спортни автомобили " Така де, то GT3-ката е световноизвестна с възможностите си да катери всевъзможни върхове и планини...