ВИДЕО запечата как разбиха култова суперкола Ferrari

  • 17.11.2022 12:50 /
  • 1183 /
  • 0
ВИДЕО запечата как разбиха култова суперкола Ferrari

Автомобил Ferrari Testarossa е претърпял инцидент в Швейцария. Знаменитата суперкола е катастрофирала по време на рали за ретро автомобили. Видеозаписът на инцидента е публикуван в канала Vin0 Editzz в Youtube.

Инцидентът е станал близо до град Люцерн. Шофьорът изгубил контрол на криволичещ път, когато Ferrari-то навлязло в завой и се блъснало в предпазна ограда.

За събитието в град Люцерн пристигнали доста местни жители и почитатели на редки автомобили. Събитието обаче било помрачено от произшествието.

При навлизане в завой водачът на Ferrari Testarossa губи контрол и се блъска в предпазна ограда. За щастие никой от публиката не е пострадал. Шофьорът на суперавтомобила също се е измъкнал само с уплаха, без да пострада. Въпреки това автомобилът е силно повреден и сега го очаква много скъп ремонт.

Зрелищно ВИДЕО: Състезател от NASCAR използва трик от видеоигра, за да изпревари съперниците си

Ferrari Testarossa се произвежда от 1984 до 1991 г. През този период са изработени 7177 екземпляра от модела. Дизайнът на двуместния автомобил, който заменя BB 512i в гамата на производителя, е проектиран от студиото Pininfarina.

Този суперавтомобил се превръща в един от най-успешните модели на Ferrari. В момента цената му варира от 120 до 200 хил. евро.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ