Сравниха камионите Mercedes-Benz Actros и Scania R500 в драг битка ВИДЕО

 • 05.11.2020 9:50 /
 • 2999 /
 • 2
Сравниха камионите Mercedes-Benz Actros и Scania R500 в драг битка ВИДЕО

Драг състезанията с камиони без какъвто и да е тунинг не е случаят, когато скоростта е просто зашеметяваща, но отговаря на въпрос, който може да би вълнува шофьорите на подобни машини. А  освен това определено е интересно за гледане.

Каналът CarWow често организира драг състезания с различни автомобили, но този път изненадаха с модерните магистрални влекачи.

В драг битката са участвали Mercedes-Benz Actros и Scania R500. И двата камиона имат 6x2 разположение на колелата, но при някои от състезанията едната ос е била повдигната.

Rolls-Royce Wraith срещу Bentley Continental GT в най-скъпата драг гонка ВИДЕО

Actros се задвижва от 10,7-литров двигател с мощност от 480 конски сили. Мощността на 13-литровият двигател на Scania е 500 к.с., като тези машини абсолютно не са предназначени за такива тестове, но за тях са създадени всички необходими условия - широко равно трасе на пистата на летище и отсъствие на на товара в задната част. Впрочем, заради достоверността, проведени са и състезания, при които са с напълно натоварени ремаркета.

Сравниха Lamborghini Urus и Audi RS6 в яростна драг битка ВИДЕО

През първите 6 минути от 15-минутното видео водещите се занимават с детайлите от управлението на камионите и като деца се радват на мекото окачване на кабината.

Според регламента са проведени няколко състезания при различни условия: без ремаркета от място, с ремаркета, натоварени с 44 тона от място и в движение, а също така е проверен спирачният път на двата автомобила. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Alissica
  22.11.2020 11:36
  ❣️ Тъ︍рс︍я се︍кс б︍ез за︍дъ︍лж︍ен︍ие. Го︍тов за все︍ки експ︍ерим︍ент. - W︍W︍W︍.︍RU1︍7︍.︍C︍L︍U︍B
 • firebg
  14.12.2020 10:43
  пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/