Вижте какво представлява новият мощен Mercedes G-Class ВИДЕО

  • 26.04.2024 10:50 /
  • 4654 /
  • 0
Вижте какво представлява новият мощен Mercedes G-Class  ВИДЕО

Линията на Mercedes G-Class 2024 най-накрая е допълнена с електрическа модификация. Всъдеходът е наречен Mercedes G580 с EQ Technology и беше представен в Китай, а от 26 април ще бъде демонстриран на автосалона в Пекин. За особеностите на електрическия автомобил беше разказано на официалния сайт на германския автомобилен производител.

Mercedes G580, характеристики

Новият Mercedes G580 с EQ Technology в момента е най-мощният Gelendwagen, който ще се произвежда серийно. Четирите му електрически мотора произвеждат 587 к.с. и 1164 Nm.

С 2-степенна скоростна кутия ускорението до 100 км/ч отнема 4,7 секунди, а максималната скорост е ограничена до 180 км/ч. Системата на задвижване може да имитира звука на бензинов двигател.

Голяма батерия с капацитет 116 кВт∙ч осигурява пробег от 473 км след зареждане. Можете да я заредите 80% в бърз режим (от станция с мощност 200 кВт) за 32 минути.

През 2025 г. на електрическия автомобил ще бъде предложена иновативна батерия със силициев анод, която ще увеличи резерва на мощност с 20-40%.

Проходимост на новия Mercedes G580 EQ

Електрическият автомобил запазва отлични офроуд качества. Задвижването на всички колела се допълва от редуктор и електронни блокировки на диференциала. Пътният просвет е 249 мм, ъгълът на заход е 32°, а ъгълът на движение е 30,7°.

Има и режими за различни видове офроуд условия и офроуд круиз контрол. Новият Mercedes G580 EQ може да преодолява водни препятствия с дълбочина 85 см и 35-градусов наклон.

Маневрен, здрав и комфортен: Показаха новия Toyota Land Cruiser ВИДЕО

Управляемите задни колела позволяват на Mercedes G580 EQ да направи така наречения „танков” завой на място. Автомобилът запазва зависимо задно окачване, предвидени са и адаптивни амортисьори.

Mercedes G580 EQ - дизайн

Електрическият автомобил запазва традиционния си ъглов дизайн и се различава от бензиновите и дизеловите версии само в някои детайли. Най-забележимата от тях е пластмасова тапа с LED осветление на мястото на радиаторната решетка. Капакът на колата е леко повдигнат.

Освен това броните са леко модифицирани, а отзад, на мястото на резервното колело, е монтирана кутия за малък багаж с тегло до 10 кг (там можете да скриете кабела за зареждане). Матричните фарове и аеродинамичните 18-инчови джанти са стандартни. Електрическият автомобил се предлага в специални цветове на купето. Теглото на автомобила е 3085 кг.

Интериор и оборудване на Mercedes G580 EQ

Интериорът на електромобила е останал почти непроменен. Той е тапициран с кожа и дърво и има два 12,3-инчови дисплея отпред. Има и камери за кръгов обзор и навигация с добавена реалност.

От самото начало ще се предлага ограничената версия Edition One. Тя ще получи пакета AMG Line с 20-цолови джанти и боди кит и тъмен декор по каросерията, а интериорът му е декориран със скъпа кожа Nappa и въглеродни влакна.

Оборудването  допълнено от многоконтурни вентилирани седалки, отопляеми и охлаждани държачи за чаши, както и мощна акустика Burmester.

Официално показаха новия Nissan Qashqai, стана ясно какви са промените СНИМКИ

Електрическият автомобил Mercedes G580 EQ ще струва от 142 621 евро. Ексклузивната версия Edition One ще струва 192 524 евро, което в момента е най-скъпият Mercedes G класа. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ