Сравниха Ferrari 488 Pista и Lamborghini Urus в яростна драг битка ВИДЕО

  • 08.08.2021 11:50 /
  • 1404 /
  • 1
Сравниха Ferrari 488 Pista и Lamborghini Urus в яростна драг битка ВИДЕО

В популярния канал Supercar Videos в YouTube е публикуван видеозапис от състезание по право трасе с дължина 804 метра (1/2 миля), в което участва суперавтомобилът Ferrari 488 Pista.

Негови противници са Toyota Supra с мощност от 800 к.с. от настоящото, пето поколение, спортен кросоувър Lamborghini Urus и модифициран хотхеч Toyota Yaris GR с мощност от 400 к.с.

Още от първите метри на състезанието Ferrari 488 Pista лесно се откъсва от японския хечбек на Toyota, което не е изненадващо предвид двукратната разлика в мощността. В резултат - повече от пет секунди предимство на финалната права.

Toyota Supra с 800 к.с. показва по-добри резултати: тя изминава дистанцията за 17 секунди срещу 16 при италианския автомобил.

Удивително ВИДЕО: Дядо с Москвич остави зад себе си немски спортни коли

Кросоувърът Lamborghini Urus (мощността му не се разкрива) се бори яростно с Ferrari, отстъпвайки само с 0,5 секунди, въпреки че 488 Pista показва в това конкретно състезание направо слаб резултат - 18,36 секунди.

В края на видеото, с италианския суперавтомобил се съревновава тунингован Volkswagen Golf, но губи 2,2 секунди от Ferrari с време 18,99.

Уникална автобитка: Болид от Формула 1 срещу Bugatti Chiron ВИДЕО

По-добре от него се е представил Audi R8 (17,3 секунди). И двата модела не успяват да изпреварят 488 Pista, въпреки че немският спортен автомобил взима преднина в първите метри от дистанцията благодарение на системата си за задвижване на всички колела.

Какво заключение може да се направи от това видео? Произвежданият до 2020 г. Ferrari 488 Pista не случайно е един от най-бързите серийни суперавтомобили в света и не е лесно той да получи противопоставяне, дори и да се форсира екстремно заводски спортен автомобил. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Мотиката
    09.08.2021 8:42
    Ех къде го дядото със Москвича....да гледаме истинско състезание,като състезанието между Петка и Чапай така оспорвано,че пахта още е на пътя.......????