Защо трябва да държим ключовете от колата в хладилника, увити в алуминиево фолио,

 • 22.01.2019 11:30 /
 • 73904 /
 • 3
Защо трябва да държим ключовете от колата в хладилника, увити в алуминиево фолио,

Много нови модели автомобили имат невероятната функция: безжична стартираща система. С тази функция можете да отворите колата си без да поставяте ключ в ключалката и без да натискате бутон. 

В конструкцията са използвани сензори за свързване с ключа на колата, което осигурява отварянето на вратата. Когато седнете, можете да стартирате автомобила само с натискане на бутон. Звучи фантастично. Но гениалните крадци на коли са намерили начин да злоупотребяват с тази функция. 

Иновативните ключове за автомобила 

Ключовете за колата, комбинирани със система за стартиране без ключ, работят чрез безжична връзка. Този сигнал въздейства на ключалките, само когато сте в рамките на два метра от колата си. В противен случай просто няма да работи.

Прост способ за диагностика на двигателя с помощта на монета

Но автоапашите, сред които за съжаление, също има много таланти, са намерили начин да счупят този сигнал и да го усилят. А устройствата, които използват, може да бъдат лесно сглобени от части, продавани в интернет.

Усилвател

Крадците използват специален модел на усилвател или "разширител - експандер" на сигнала.  Това устройство им служи да подобрят сигнала между ключа и колата. За целта вие трябва да сте някъде наблизо, но достатъчно но достатъчно далеч, за да не можете сами да отворите колата.

Пример за това е ситуацията, когато ключовете на колата са някъде във вашия дом, докато колата е паркирана на улицата. Друг сценарий: Вие сте в офиса, а колата ви е на паркинга. 

5 полезни съвета от майстори в автосервизи към шофьорите


Точно в такива ситуации, похитителите, които са ви проследили, използват устройство за усилване на сигнала между ключа и колата, така че вратите да се отварят лесно, когато не сте наоколо. 

Предотвратяване 

Можете да използвате няколко ефикасни и евтини трика, за да блокирате сигнала и да предотвратите кражба. Най-евтиният и лесен начин е да увийте ключовете на колата в парче алуминиево фолио, преди да ги сложите в чантата или в джоба си. Това ще прекъсне сигнала. 

Този метод, макар и да не е идеален, ще ви помогне в повечето от случаите, смята специалистката по борба с киберпрестъпността Холли Хюбърт, която до 2017 г. е работила във ФБР.

Петте най-зловещи неизправности в колата

Можете също така да закупите специален метален портфейл, който ще блокира сигнала. 

Друг съвет, който можете да опитате, е да поставите ключовете си във фризера, когато сте у дома! Фризерът също ще блокира сигнала. Трябва само да не забравяте, че сте ги поставили там ... 

Но, ако и след тези мерки, се чувствате некомфортно, може да потърсите майстор, който да блокира функцията стартиране без ключ./auto.blitz.bg 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Кво
  22.01.2019 12:14
  Пак някакви тотални простотии списвате , наркомани ли сте луди ли сте ?!?!??!?!?
 • Сс18
  22.01.2019 16:52
  И с олово и с фолио , когато си овца те стрижат !
 • Vazbudeno_hui4e
  28.01.2019 16:42
  Секси путенца в близ, искам да ви го забия в дупето!