5 полезни съвета от майстори в автосервизи към шофьорите

  • 10.01.2019 11:00 /
  • 9475 /
  • 1
5 полезни съвета от майстори в автосервизи към шофьорите

За да удължите живота на колата си, както и да намалите разходите за поддръжката ѝ, трябва да слушате по-често съветите на добре осведомени хора. Сред тях са квалифицираните сервизни техници, които работят с коли от зори до здрач

В ерата на блогъри, уикипедия и социални мрежи да се натъкнете на недостоверна информация е възможно на всяка крачка. Всеки, който реши да се прави на експерт, щедро разпространява съвети в мрежата, които често са не толкова безсмислени, колкото опасни. 

5 грешки при стартирането на двигателя през зимата

Друго нещо е съвет от механик, който е посветил на ремонта на различни превозни средства повече от половината си живот. Ето пет полезни за всеки шофьор съвета от истински експерти. 

Ако акумулаторът е сдал багажа... 

В случай, че не можете да стартирате автомобила поради изтощен акумулатор, опитайте следното. Изключете запалването, включете го отново, активирайте фаровете на дългите светлини за 5-10 секунди и завъртете ключа в позиция START.

Защо не пали колата: основни причини за повреда на стартера

По този начин вие “загрявате” електролита и пластините на устройството, което ще увеличи шансовете за успешен старт на двигателя. Не става? Изчакайте няколко минути и повторете процедурата.

Ако консумацията на гориво се е увеличила...

Често собствениците на автомобили са изправени пред друго нещастие - забележимо увеличение на консумацията на гориво. Опитвайки се да елиминират причината, водачите променят стила си на шофиране, проверяват налягането в гумите, опитват се да зареждат гориво на различни бензиностанции.

Как най-бързо да затоплим купето на автомобила през зимата

С две думи - правят всичко възможно, но напълно забравят за въздушния филтър. Заменете го, ако не сте били в сервиз дълго време и проблемът вероятно ще бъде решен.

Ако искате на удължите живота на колата...

Не пренебрегвайте разработката на ново превозно средство, ако възнамерявате да го карате възможно най-дълго. Да, процедурата, която толкова често се препоръчва от продавачите в шоурумовете, в никакъв случай не е безполезна, както повечето от шофьорите си мислят.

5 смъртоносни грешки при нощното шофиране

Ако експлоатирате в щадящ режим колата докато навърти първите 1000 километра, със сигурност няма да ѝ навредите, напротив. Дайте време на компоненти и сглобките да се сработят и напасват, а след това много по-рядко ще ви се налага да се отбивате в сервиз. 

Ако прибирате колата си от сервиз след ремонт по каросерията... 

Колкото и да пазите колата си в процеса на експлоатацията ѝ се получават „телесни” неприятности, причинени от незначителни или - не дай боже - сериозни злополуки. Лесно е да се даде на ремонт автомобил след пътен инцидент, но да се вземе обратно и да не останете измамени е доста трудно.

Първата правилна реакция при опасност от челен удар дава шанс за спасение

Огледайте внимателно автомобила само при добра светлина: сравнете от различни ъгли цветовете на боядисаните и неоцветени детайли, уверете се, че няма драскотини, белези, пролуки и други дефекти.

Ако се боите от мошеници в автосервизите...
Разкази за алчни майстори в сервизите изобщо не са фантазии на впечатлителни шофьори. Такива има и те никак не са малко. Единственото, което реално може да ви помогне е да вземете със себе си човек, който наистина е технически грамотен.  

Никога не пълнете резервоара до дупка - митове и опасности

Директното проследяване на ремонта няма да ви помогне, ако не знаете процедурата. Няма да ви помогнат и предварително подготвени "умни" въпроси - майсторите безпогрешно разграничават профана от професионалиста./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Vazbudeno_hui4e
    28.01.2019 8:02
    Секси близ авторки, а вие как сте с въздушния филтър! Духате ли, духате ли???