Стана ясно какви промени ще има в новия Mercedes S-Class

https://auto.blitz.bg/novini/stana-yasno-kakvi-promeni-shte-ima-v-noviya-mercedes-s-class Auto.blitz.bg
Стана ясно какви промени ще има в новия Mercedes S-Class

Следващото поколение Mercedes-Benz S-Class ще дебютира през 2030 г. и ще получи електрическа версия. Тази информация потвърди главният изпълнителен директор на германския концерн Ола Келениус пред Autocar.

Електрическият автомобил Mercedes S-Class всъщност ще замени модела EQS, чието ново поколение не се планира. В същото време опциите с двигатели с вътрешно горене ще останат в гамата.

Трябва да се отбележи, че бензиновият и електрическият Mercedes S-Class ще бъдат изградени на различни платформи. Електрическият автомобил се разработва върху изцяло нова архитектура MB.EA Large, докато версията с двигател с вътрешно горене ще запази настоящата платформа MRA.

Следователно, въпреки външната прилика, седаните на Mercedes S-Class с бензинови и електрически двигатели всъщност ще бъдат два различни модела. Унификацията на компонентите им обаче ще е висока – по-голяма от тази на сегашните S-Class и EQS.

Все още няма много информация за новия Mercedes S-Class. Известно е, че всички бензинови и дизелови версии на модела ще бъдат допълнени от хибридни агрегати. Всъщност те ще станат задължителни след актуализирането на настоящото поколение на модела през 2026 г.

Кола демонстрира бъдещето на паралелното паркиране ВИДЕО

Известно е също, че за Mercedes S-Class се подготвя иновативен автопилот от трето ниво, който ще позволи да не се наблюдава пътя.

Електрическата кола Mercedes EQS ще бъде модернизирана през 2025 г. Тя ще получи нови електрически двигатели и подобрена батерия с 800-волтово оборудване, което ще му позволи да зарежда 80% за 21 минути и да увеличи пробега до 860 км. Възможно е електрическият Mercedes S-Class да бъде оборудван с подобни електрически системи.

 

 

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Aress
преди 8 часа

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк---- https://do.my/texx

Откажи