Само тази причина е достатъчна, за да не си купите електромобил

https://auto.blitz.bg/novini/samo-tazi-prichina-e-dostatachna-za-da-ne-si-kupite-elektromobil Auto.blitz.bg
Само тази причина е достатъчна, за да не си купите електромобил

През последната година цените на употребяваните електромобили на възраст от една до пет години са намалели с 25%. Средната цена на употребявана електрическа кола в САЩ сега е около 27 000 долара, което е значително по-ниско от цената на употребявани автомобили с бензинови или хибридни двигатели, пише Факти бг.

Електрическите автомобили се амортизират по-бързо от своите бензинови и хибридни събратя. Тази тенденция стана очевидна след рязкото намаление на цените на Tesla миналата година, което предизвика шокови вълни на пазара и предизвика безпокойство. Тази тенденция обаче има и своите предимства.

Благодарение на по-ниската цена на употребяваните електрически превозни средства, купувачите могат да закупят съвременните високотехнологични модели на значително по-ниска цена от употребяваните хибриди или автомобили с конвенционални двигатели.

Цените на модели като Tesla Model 3, Nissan Leaf, Hyundai Kona Electric и Kia Niro EV са паднали шест пъти повече от тези на бензиновите автомобили през последната година, според проучване на компанията за автомобилни анализи iSeeCars.

Използваните електрически автомобили са загубили 24,7% от стойността си от септември 2023 г., докато хибридите са поевтинели с 6%, а бензиновите и дизеловите автомобили с 4.4%. Това проучване се основава на данни за продажбите на 1.6 милиона употребявани коли на възраст между една и пет години.

Карл Брауер, главен изпълнителен директор на iSeeCars, отбелязва, че цените на електромобилите вече се стабилизират след рязък спад от 30-40% в края на 2023 г. и началото на 2024 г. Средната цена на използвано електрическо превозно средство в момента е 27 000 долара и може да се стабилизира на около 25 000 долара.

Намалява и средното време, през което употребяваните електрически автомобили са на пазара - от 55,3 дни през септември 2023 г. до 38,6 дни сега. Това означава, че електрическите автомобили, хибридите и бензиновите автомобили вече се продават с еднаква скорост. Търсенето на коли с ДВГ обаче остава стабилно.

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Mimiko
преди 1 ден

Хора ако имате заседнала работа, тогава е важно да прочетете:---- https://come.ac/HEMOFERO

Откажи