Вижте как изглежда брониран BMW X5 след стрелба по него СНИМКИ

  • 30.08.2019 9:20 /
  • 50241 /
  • 0
Вижте как изглежда брониран BMW X5 след стрелба по него СНИМКИ

Тази седмица BMW представи бронирана версия на всъдехода X5, която издържа на изстрели от автомат Калашников. За илюстрация на издръжливостта, производителят публикува снимки на автомобила след обстрел.

Фотографиите са публикувани на портала BMW Blog. В бронирания джип е стреляно около триста пъти. Съдейки по кадрите, колата наистина не се страхува от подобни повреди - куршумите са оставиха малки вдлъбнатини по корпуса и пукнатини по прозорците, но нито един от тях не е успял да влезе във вътрешността на X5.

Бронираната версия на всъдехода X5 е оборудвана с фабрична броня клас VR6, която предпазва салона не само от стрелба от автомат „Калашников“, но и от експлозия на ръчна граната.

Вижте невероятния заводски тунинг на BMW X7 (СНИМКИ)

Клиентите могат да получат и допълнителна защита, която е способна да издържи на атаката на дрон с 200-грамова бомба или експлозивна бомба с капацитет 15 килограма в тротилов еквивалент.

Очакваният кросоувър на BMW интригува със салона и кормилото си СНИМКИ

Бронираният всъдеход е оборудван с обичайни пружини вместо въздушно окачване за по-голяма надеждност, гуми, които позволяват продължаване на движението след пробиване, и самозатягащ се резервоар за гориво.

Дебелината на стъклото достига 33 милиметра и в основната конфигурация те не се отварят - само водачът може да отвори прозореца си с 10 сантиметра.

Засега не се съобщава каква е масата на автомобила, но може да се предположи, че този показател се е увеличил с около тон. По отношение на динамиката всъдеходът губи 1,6 секунди при ускорение от място до 100 километра в час. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ