Специалисти съветват как да се кара по непочистени от сняг пътища

  • 30.11.2023 10:50 /
  • 2706 /
  • 1
Специалисти съветват как да се кара по непочистени от сняг пътища

Попадането в снежен капан е не само неприятно, но и опасно. Ето седем съвета от специалисти как да се премине с автомобила по заснежени пътища.

1. Снежни преспи с дължина до 3-7 метра се преодоляват с ускорение, навлизайки в тях под прав ъгъл, без смяна на предавките, без завъртане на волана и без намаляване на оборотите на двигателя.

2. Преди голям снежен и хлъзгав участък трябва да се намали скоростта, да се включи една от по-ниските предавки и да продължите с еднакви обороти на двигателя, без да ускорявате или забавяте.

За кои неща да проявявате внимание при купуване на гуми онлайн

3. На прясно паднал сняг е необходимо да се шофира на ниски предавки, без спиране или смяна на предавки, без резки завъртания на волана.

4. Ако колата заседне, трябва незабавно да се спре буксуването, да се върнете назад по пътя си, след това да ускорите напред по него и да карате, докато скоростта падне и се появят първите признаци на буксуване. Ще трябва да продължите по-нататъшното движение, като използвате цикличния метод „ускорение - спиране - заден ход“.

Няколко неща, които в никакъв случай да не опитваме върху колата си през зимата

5. След принудително спиране в сняг трябва да потеглите по същия начин, като първо сте дали колата на заден ход.

6. На тесен заснежен път с „гърбав“ профил е по-добре да останете в средата, като внимавате да не се хлъзне колата в дълбок сняг отстрани на пътя или в канавка. 

7. Когато излизате при насрещни автомобили от пробитата пъртина, по-добре е да дадете на заден ход, за да ви е по-лесно да продължите по-късно.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Boss
    30.11.2023 11:45
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> https://mub.me/bioex