За кои неща да проявявате внимание при купуване на гуми онлайн

 • 26.11.2023 12:50 /
 • 6044 /
 • 2
За кои неща да проявявате внимание при купуване на гуми онлайн

Сезонът за смяна на гумите все още е в разгара си: Ако обичате да пазарувате онлайн, можете също да поръчате нов комплект гуми комфортно от дивана си. Auto Club Europa (ACE) разкрива за какви капани да внимавате, когато пазарувате онлайн.

Поръчвайте само от реномирани доставчици! В интернет има различни фалшиви магазини и то не само когато става въпрос за дрехи или електроника.

Все по-често се появяват предполагаеми търговци на гуми, които рекламират особено евтини сделки. Всеки, който поръча там, няма да получи никакви стоки. Тези „магазини“ често изчезват бързо, което прави невъзможно анулирането на договора за покупка и получаването на парите обратно след извършено плащане.

Разгледайте по-отблизо печата за качество! Много надеждни онлайн магазини маркират с печати за качество като „Надежден магазин“, „Проверен уеб магазин“ или „Проверен онлайн магазин EHI“.

Но дори и тогава все още трябва да внимавате, защото качествените печати могат да бъдат фалшиви, пише "Ауто прес". За по-голяма сигурност заинтересованите страни трябва да кликнат върху съответния печат и да видят сертификата.

Какво е важно да се знае, когато купувате електрическа кола втора ръка

В допълнение, кръстосаната проверка може да осигури яснота. За по-голяма сигурност проверете уебсайта на оператора на печат за качество, за да видите дали онлайн магазинът е посочен там. Купувачите трябва да бъдат подозрителни, ако онлайн магазинът няма отпечатък и плащането е възможно само предварително.

Съвет на ACE: Преди да пазарувате от неизвестни уебсайтове, проверете инструмента за намиране на фалшиви магазини в центъра за съвети за потребители.

Внимавайте с изгодните цени! След като в интернет бъде намерен магазин за гуми с добра репутация, купувачите трябва да бъдат внимателни, когато става дума за особено евтини сделки. Възможно е това да е изостанала стока, която е при дилъра от дълго време.

Възрастта определено играе роля, когато става въпрос за гуми, тъй като каучуковата смес може да стане крехка с възрастта. ACE препоръчва закупуването на гуми на възраст под 18 месеца.

Възрастта може лесно да се определи по DOT номера на самата гума. Например, ако пише "4323", гумата е произведена през 43-та календарна седмица на 2023 г. Проблемът в интернет - тук почти никога не можете да намерите информация за възрастта на гумите.

Безопасно ли е и изплаща ли се употребата на всесезонни гуми

Когато купувате онлайн, 14-дневното право на отказ е гарантирано, но изпращането обратно на обемисти гуми чрез транспортна компания може да отнеме много време и скъпо.

Ако сте намерили правилните гуми от реномиран магазин, не трябва да бързате да ги купувате. Предварително трябва да обмислите необходимия монтаж. Гумите, поръчани онлайн, все още трябва да бъдат поставени на джантите в сервиз за гуми.

Услугата често се отхвърля или се начислява значителна допълнителна такса, ако носите свои собствени гуми. Поради това ACE съветва да попитате сервиза, преди да купите онлайн или да поръчате от онлайн магазин, който предлага услуга за сглобяване във вашия район

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • born
  26.11.2023 17:39
  И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате. Прочетете го сами:------ https://mub.me/medik
 • Кифлата
  26.11.2023 22:08
  и да ви напълнят резервоара до горе и да ви дадат 200 лева да си имате, иначе не купувайте