Шофьор разказа как е преборил автоапашите

 • 16.05.2019 8:00 /
 • 14129 /
 • 5
Шофьор разказа как е преборил автоапашите

Ако имате кола, чиято марка често попада в сводката за кражби, или многократно сте забелязвали подозрителни лица в близост до нея, а може би сте усетили и проблем с алармата, то тогава е време да помислите за допълнителни устройства за нейната защита.

В шофьорсси форум опитен водач предлага три  най-добре работещи варианта как да защитите автомобила си от крадци. "Трябва да кажа, че имам само първия вариант, но ако ги поставите и трите, то няма да има нужда да включвате сигнализацията", отбелязва той. 

Вариант номер 1. 

Най-доказан през годините и мразен от крадците - заключване на волана. Елементарно щанга с известни подобрения и  ключалка. Всъщност, това е механичено препятствие, за което е необходим ключ. И ако крадецът е успял да хакне електронната защита на автомобила, то тук ще му се наложи доста да се изпоти. 

Край на разбитите стъкла от крадци, ето как да ги надхитрите

Вариант номер 2. 
Заключване на ръчката на ръчната или ръчна спирачка - това е още едно интересно нещо, което може да бъде отключено само механично. То блокира движението на ръкохватката на скоростната кутия и заключва лоста на ръчната спирачка в положение ON. 

И какво става тогава? Крадецът е преодолял алармата и е проникнал в колата. А по-нататък с флекс ли ще действа? 

Вариант номер 3. 

В заключение ще стане дума и за друга ключалка - това е специално устройство, което се поставя върху педалите на колата, когато е паркирана. Това е също като във филма "Пази се от автомобила", където вместо такова заключване имаше капан за мечка ... А тук има просто устройство, което не позволява педалите да бъдат натискани. 

Шофьор измисли уникална защита от "паяка" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Това са трите заключвания. Цените им не са толкова хапливи, а ефектът е 100%./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • reee32
  16.05.2019 11:52
  Късметът може да те избави от мизерията .Само за 40 минути на ден може да умножиш своите вложения със 120 % !https://bit.ly/2vGdh7g
 • ivanov
  16.05.2019 11:57
  Преди много години точно с тези устройства моя ГОЛФ го откраднаха без проблем.Полицая ми ми показа спрей с течен азот .И всичко това остана в историята.
 • Нестор
  16.05.2019 12:39
  Дрън дрън. Обаче това за мечия капан е чудна идея.
 • Рор
  16.05.2019 21:53
  Работих в гараж и шева кога копува скъпа кола взимаше кабела от бобината никой крадец не си носи кабел
 • КАН
  16.05.2019 23:10
  Капана е най-ефективен !