Назоваха слабите страни на дистанционното палене на колата

 • 18.03.2019 10:00 /
 • 17380 /
 • 3
Назоваха слабите страни на дистанционното палене на колата

Въпреки всички предимства на дистанционното стартиране на автомобилния двигател, малцина автомобилисти знаят, че системата крие за  водача куп неприятни "изненади". Експерти посочват поне пет такива най-забележими недостатъци.

1. Първо, собствениците на автомобили с дистанционно палене са принудени да зареждат автомобила си по-често от другите. Обикновено шофьорите използват системата през зимата и палят колата 10-15 минути преди пътуването. Експертите уверяват, че през цялото това време горивото се хаби напразно, защото са предостатъчни дори пет минути, за да загрее двигателят нормално.

При какви обороти двигателят се износва най-малко

2. На второ място, продължителната работа на двигателя "празен ход" се отразява негативно на състоянието на горивната система на автомобила. В резултат на това част от неизгорялото гориво се натрупва върху клапаните, образувайки смолисти отлагания, и също така промива масления филм от стените на цилиндъра на двигателя, принуждавайки го да работи "на сухо". Всичко това, казват експертите, води до преждевременно износване на части от силовия агрегат, което води до скорошен и скъп ремонт. 

Как само по 1 признак да разберем, че двигателят всеки момент ще се скапе 

3. Желанието за стартиране на автомобила от дистанция през зимата заради неохотата да се напусне топлия дом, крие опасност, че при изключително ниски температури може да замръзнат спирачните накладки. Собствениците на автомобили с дистанционни системи за стартиране са принудени да оставят колата на ръчна спирачка, докато други шофьори в тежък студ се опитват да я избегнат. 

Защо автомобилите с безключово запалване се крадат по-лесно

4. Дистанционното стартиране поглъща лъвския пай от заряда на акумулатора, казват експертите. Ето защо, ако акумулаторът и близо до изтощаване на заводския си ресурс, шофьорът е по-добре да се откаже от дистанционното запалване. 

5 грешки при стартирането на двигателя през зимата

5. Специално внимание трябва да се отделя, препоръчват експертите, на висококачествен модул за дистанционно запалване. В противен случай, има опасност не само от постоянни прекъсвания в електрозахранването на автомобила, но и от спонтанното му запалване./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Pichbg
  18.03.2019 11:38
  Гроздето е кисело1
 • biserpukalski
  18.03.2019 17:23
  Доста изписани глупости.Пълни се страница.
 • victor
  18.03.2019 19:55
  po GOLEMI GLUPOSTI otdavna ne biah chel ...!!!!!!!!! PEDALI JABANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!