Как само по 1 признак да разберем, че двигателят всеки момент ще се скапе 

  • 18.02.2019 10:30 /
  • 7348 /
  • 0
Как само по 1 признак да разберем, че двигателят всеки момент ще се скапе 

Появата на бял дим от изпускателната тръба, както и странната миризма на отработените газове с "нотки" на охлаждащата течност, трябва да отведат веднага опитния водач, първо към маслоизмервателната пръчка, а след това към пробката за пълнене на масло. Следи от бяла пяна? Невъзможно е да карате повече!

Прост способ за диагностика на двигателя с помощта на монета

Разбира се, можете да изпробвате съдбата и да продължите да шофирате, ако не сте против да хвърлите двигателя. Но може да се отървете и с по-малко ядове и харчове.

Как да извадим счупен ключ на колата от ключалката (СНИМКИ)

Странният, прекалено гъст бял цвят и много необичайната миризма на изгорели газове вече са ви доведоха до въпроса за необходимостта да отворите капака. Автомобилът вече е паркиран. С едно леко движение на ръката извличате маслоизмервателната пръчка, предназначена да покаже нивото на маслото в двигателя. Но вместо прозрачен и чист смазочен материал виждате нещо кафяво, грозно и със следи от пяна, сякаш от ароматизиран сапун. 

Спазвайте тези правила, ако доливате масло през зимата

По принцип това вече е достатъчно, за да захлопнете капака на двигателното отделение и  да си викнете такси  - колата ви в това състояние не бива да бъде карана. Антифриз е попаднал в моторното масло.

Потвърждаването на това неприятно предположение може да се направи по три начина: развийте капака на масления картер, на който ще има още по-голяма емулсия - същата тази пяна, която се появява при проникването на охлаждащата течност в смазочното масло на двигателя.

Тревожни признаци за дефекти в спирачната система на колата

Следващият пункт е разширителният резервоар. Ако има недостиг, както и петна от масло, тогава сте на правилния път към диагнозата. След това - свещите. Ако поне един от тях е мокра и с характерен мирис на антифриз, тогава можете спокойно да се обадите на евакуатор и да откарате колата си в сервиз, да да я види опитен майстор./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ