Ето как да измием по най-правилния начин колата си

 • 28.07.2022 10:50 /
 • 8487 /
 • 2
Ето как да измием по най-правилния начин колата си

Машинното измиване е по-лесно, но ръчното е по-добро – машинното измиване на автомобила отнема по-малко от десет минути - но автоматично контролираните четки не премахват цялата мръсотия и има някои области по колата, които автомивката трудно почиства.

Ето защо от време на време трябва да почиствате старателно колата на ръка. Какво трябва да се вземе предвид тогава?

Първо трябва да измиете добре колата на професионална автомивка с много вода, почистващ препарат, гъба и уред за почистване под високо налягане. Трябва да използвате предварително измиване с уред за почистване под високо налягане, за да отстраните мръсотията от арките на калниците и долната част на автомобила, пише auto-press.

Също така отворете всички врати, предния капак и капака на багажника, за да почистите входовете и скритите части на каросерията. Стъклата и светлините се преработват отделно с препарат за стъкло.

Джанти и калници - колелата често са силно замърсени от спирачен прах и мръсотия от пътя. Колкото по-фини са спиците на алуминиевите джанти, толкова по-упорито мръсотия и спирачен прах полепват между тях.

Тук може да помогне препаратът за почистване на джанти - трябва да се напръска и да се остави да подейства, след което да се отстрани мръсотията с четка и кърпа.

Съвети за пътувания на дълги разстояния с автомобил

Небоядисаните пластмасови повърхности на калниците се третират със специален почистващ препарат за пластмаса за освежаване на пластмасата.

Поддръжка на боята - ако тя все още е в ред, достатъчно е да нанесете автомобилна вакса. След това повърхността се полира до силен гланц с чиста кърпа. Колата трябва да бъде защитена от слънцето и дъждът да не пречи. Идеалната външна температура е около 20 градуса. Ако боята вече е наранена, трябва да се нанесе лак.

Лов на петна - ако все още има упорити петна, те се отстраняват с комбинация от почистващ кит и спрей течност. Ако полирате, работете на ръка - полиращите машини са само за професионалисти.

Подхващайте и работете само върху малка, квадратна площ, като винаги работите по дължина и след това напречно а не с кръгови движения! Накрая изтъркайте боята старателно с чиста микрофибърна кърпа, докато прилагате натиск. След това нанесете восък.

Интериор - чистият е черешката на тортата на една автомивка. Така че изтупайте всички постелки, измийте ги и ги окачете на слънце да изсъхнат. С прахосмукачката почистете добре целия салон, тапицерията, всички ъгли и багажника.

Как да не бъдете ударени отзад: няколко прости правила при шофиране

След това почистете добре стъклата отвътре с препарат за стъкла, като за това трябва да използвате микрофибърни кърпи и да ги излъскате с домакинска хартия или вестник. Влагата, мръсотията и, при пушачите, никотинът образуват смазващ филм върху вътрешните стъкла, който не само абсорбира светлината и намалява видимостта на тъмно.

Чистота за тапицерията - тя трябва да се напръска върху голяма площ с препарат за почистване на текстил или пяна за тапицерия и да се оставят да подействат. Третирането само на мръсни зони ще остави следи, след това избършете с гъба и кърпа.

Избършете таблото и всички други пластмасови повърхности с микрофибърна кърпа, четката помага в ъглите и фугите. Малки драскотини по пластмасови повърхности, например по гърбовете на седалките или по панелите на вратите, изчезват след третиране с пластмасов дълбок почистващ препарат, матовите повърхности отново блестят. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Bashta ti
  29.07.2022 12:54
  Бахти убитата статийка пичове
 • Георги
  29.07.2022 17:50
  Автора е тотален олигофрен и си няма никаква представа как се мие правилно автомобил. Смени името на как да не минем колата си. Ако искате да разберете правилния начин отворете си блога на детайлинг.бг