5 неща, които издават, че катаджията ще си поиска подкуп

 • 14.05.2019 10:00 /
 • 3465 /
 • 3
5 неща, които издават, че катаджията ще си поиска подкуп

Експертите по установяване на корупционни практики изброяват 5 признака на ситуация, при която служител на КАТ може да изнудва шофьор за подкуп. 

Познаването на подобни ситуации би помогнало на собствениците на автомобили не само да спестят пари, но и да не станат съучастници в престъпление. 

На първо място, експертите уверяват, че водачът трябва да е нащрек, ако в процеса на проверка на документите служителят на правоприлагащия орган твърде настойчиво се интересува от състоянието на собственика на колата. Едновременно с това служителят на КАТ може да задава неочаквани въпроси и дори да подуши отблизо шофьора. Тези признаци показват, че пътният полицай се готви да състави протокол за пиян шофьор зад волана и е възможно по-късно да изнудва подкуп.

5 признака, заради които катаджиите спират най-често шофьорите

По-явно за парично възнаграждение намекват полицаи, които казват на шофьора, че трябва да премине медицински преглед, но не му оформят акт за спиране на шофьорските права. Това предполага, че служителят на правоохранителните органи всъщност не възнамерява да извърши процедурата, а по този начин заплашва събеседника си.

Защо шофьорът не бива да оставя листче с телефонния си номер на предното стъкло на колата

Третият знак, който издава нечистите намерения на служителя на КАТ, е неговото настоятелно желание да претърси вътрешността на колата, а понякога и да обискира собственика ѝ. Тези действия обаче трябва да се провеждат под строгото наблюдение на свидетели или на обектива на камера. Следователно, ако условията на претърсването не са изпълнени, това ясно показва опит на служителя на реда да подхвърли забранени вещества на собственика на колата и впоследствие да го „освободи“ срещу подкуп.

Кои са признаците, които издават пийналия шофьор пред кататджиите

Един от най-старите начини за намек за подкуп към шофьор, използван от служителите на КАТ, са опитите да бъде убеден водача на МПС, че е извършил някакво нарушение, например пресичане на непрекъсната двойна линия, което е било забелязано от негов колега.

15 неща, които трябва да направите в първите 10 минути, ако сте попаднали в катастрофа

И накрая, автомобилните инспектори явно намекват за подкуп в случай, че започнат да говорят за нарушения на собственика на колата извън или вътре в патрулката при изключен видеорегистратор. В такава ситуация експертите съветват водача веднага да включи камерата на мобилния си телефон. Записването на случващото се е неизгодно за безскрупулните катаджии и те бързо прекратяват всякакви опити за рекет. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Дани
  15.05.2019 11:57
  Интересно ми е има ли случай, в който да не се намекне или направо да се иска подкуп?
 • ШВЕСТЕР
  15.05.2019 15:36
  ОБИЧАМ ГИ КОГАТО СИ ПОИСКАТ ДА ИМ ДУХАМ.
 • Гледайте Тутурутка - Асен Шофьор
  15.05.2019 17:06
  Гледайте Тутурутка - Асен Шофьор всичко за подкупните ченгета