Защо шофьорът не бива да оставя листче с телефонния си номер на предното стъкло на колата

  • 04.03.2019 9:00 /
  • 63316 /
  • 1
Защо шофьорът не бива да оставя листче с телефонния си номер на предното стъкло на колата

Измамниците, които изгарят от желание да се обогатяват за сметка на някой друг, измислят почти всеки ден нова схема за скубане на моторизирани граждани. Сега са взели на мушката онези, които, блокирайки изхода на няколко други коли на тесен паркинг, оставят лист хартия под предното стъкло на колата с телефонния си номер. 

Как работи новият метод за източване на пари, и - най-важното - как да се предпазим от него, обяснява порталът AvtoV, позовавайки се на разказа на ужилен московчанин.

Пореден начин за кражба на автомобил: С помощта на лист А4

Ситуацията със задръстените паркинги и недостига на места за паркиране в големите градове и особено столиците, се влошава с всяка изминала година. Шофьорите губят много време в търсене на свободно място за паркиране и често спират, препречвайки пътя на други автомобили. Добросъвестните шофьори в такива ситуации обикновено оставят своите данни за контакт под предното стъкло на колата. Лошото е, че от това вече се възползват паркинг разбойниците. 

Ето разказът на един ужилен московчанин, който след изнурително търсене на свободно за паркиране место, препречил изхода да друг шофьор. 

6 лесни съвета как да предпазим автомобила си от кражба! (СНИМКИ)

След изнурително търсене на свободно за паркиране място той най-сетне спрял, но доста неудачно, препречвайки изхода на друга кола. Както се полага, той оставил лист с телефонния си номер и отишъл да свърши някаква бърза работа. Половин час по-късно му някой му позвънил от непознат номер. Той си помислил, че му звъни шофьорът на "блокираната" кола. 

Но се оказало нещо съвсем друго. Непознат гражданин с разтревожен глас му съобщил, че видял как някакви типове свалят номерата на колата му. След това ги скрили на едно място, което той щял да му каже, но след като бъде преведена хилядарка на банковата му карта.

Казус: Откраднаха ми номерата на колата - какво да правя?

Усещайки, че тук има нещо гнило, шофьорът позвънил в полицията. Полицаите му казали, че неговият случай не е първият - в района се активизирала банда мошеници, които рекетират шофьорите по описания начин. Както се оказало те избират именно тези шофьори, които оставят под предното стъкло на колата лист с телефонния си номер. Така им е много по-лесно рекетът да започне моментално. 

Най-добрата защита от подобни мошеници, естествено е шофьорите да не оставят данни за контакт под стъклото. И да не пестят време да си намерят нормално място за паркиране./auto.blitz.bg  

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Nikki
    08.03.2019 22:55
    "Полицаите му казали, че неговият случай не е първият - в района се активизирала банда мошеници, които рекетират шофьорите по описания начин." Ами полицаите да започнат да си вършат работата , а не да го обясняват толкова спокойно, сякаш е нормално това да ти свалят номерата и да те рекетират!