Продава се рядко BMW, оставено в гаража за цели 43 години СНИМКИ

 • 26.06.2022 9:50 /
 • 12807 /
 • 2
Продава се рядко BMW, оставено в гаража за цели 43 години СНИМКИ

През септември 2022 г. Bonhams ще проведе търг, на който ще бъде предложен за покупка много рядък роудстър BMW 507.

Две десетилетия след пускането му на пазара през 1957 г., този автомобил е прибран в гараж, където прекарва следващите 43 години.

През това време каросерията и интериорът на автомобила губят предишния си блясък. Въпреки това се очаква германският модел да бъде продаден на търга за удивителна сума.

След 65 години роудстърът е запазил заводското шаси и рама, както и оригиналните централно монтирани колела и стандартния свалящ се твърд покрив.

Единствената разлика от оригиналното състояние е цветът на каросерията, боядисана в син металик. Това е нюансът, който BMW получава в началото на 70-те години на миналия век.

Почти унищожена 54-годишна кола бе продадена за изумителна сума СНИМКИ

Продавачът не разкрива пробега на автомобила, но като се има предвид състоянието на кожените седалки, роудстърът все пак е използван през първите две десетилетия.

Под капака на BMW 507 е монтиран 3,2-литров V8 двигател с мощност 150 к.с. Двигателят се задвижва от четиристепенна механична скоростна кутия. Автомобилът може да ускори до 196 км/ч.

Кои са 6-те емблематични автомобила в гаража на Никита Михалков СНИМКИ

В периода 1956-1960 г. германската компания събира само 250 екземпляра от модела, така че редкият роудстър е изключително ценен за колекционерите.

Въпреки че автомобилът трябва да бъде реставриран, очакванията са редкият модел да бъде продаден на търг за между 1,8 и 2,2 млн. долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Цун Кай Го
  27.06.2022 6:31
  Идеално и човек като чете вярва на написаното,но защо забравихте да пишете за открити произведения на соц.автомобилостроене особено от великия СССР почему товарищи........????
 • Чукотка
  30.06.2022 9:14
  Аз си махам абонамемта за всякакви лайна от блиц. Неадекватни твари. Няма статия без недомислени простотий, както тук: двигателя се задвижва от скоростна кутия.... Вие акъл нямате.