Кои са 6-те емблематични автомобила в гаража на Никита Михалков СНИМКИ

  • 05.06.2022 9:50 /
  • 20829 /
  • 0
Кои са 6-те емблематични автомобила в гаража на Никита Михалков СНИМКИ

Кинорежисьорът, продуцентът и актьор Никита Сергеевич Михалков не се нуждае от представяне. Днешният разговор обаче няма да бъде посветен на живота, работата или личността на известния творец.

Ще ви запознаем с най-емблематичните автомобили, които по време на живота на Михалков са виждани в негово притежание. И така, какво кара съветската и руската звезда на киното?

1. ГАЗ-24 Волга

Първият автомобил на Никита Михалков, още по времето на Съветския съюз, е автомобил от среден клас, произвеждан от автомобилния завод в Горки - ГАЗ-24 Волга. Петото поколение на автомобила се произвежда до 1986 г.

За времето си това е доста модерен автомобил, отличаващ се с редица интересни оригинални дизайнерски решения, изтънчен сдържан дизайн, мощен 2,5-литров двигател с мощност 95 к.с.

В Съветския съюз той е смятан за престижен автомобил и е символ на принадлежност към висшите кръгове.

2. Mercedes S 116

По времето на Съветския съюз Никита Михалков е можел да си позволи чуждестранен автомобил. Това е бил Mercedes S 116. Популярният някога седан се произвежда от 1972 до 1980 г. Автомобилът не е евтин и принадлежи към представителния клас.

Той привлича не само с елегантния си и модерен дизайн, но и с много мощния си двигател. Под предния капак на S 116 е монтиран 2,7-литров двигател със 160 к.с., който за времето си е бил направо сбъдната мечта. През 80-те години на миналия век Mercedes S 116 развива 190 км/ч.

3. ВАЗ-2121 Нива

Известно е, че за известно време Никита Сергеевич също така е притежавал и Лада Нива. През 80-те години на миналия век високопроходимият автомобил ВАЗ-2121 спечели сърцата на милиони хора по цялата планета и младият съветски режисьор не е изключение.

Животът и трагичната смърт на Жан Бугати, създал истински автомобилни икони СНИМКИ

С доста скромен на пръв поглед двигател, Нива върши чудеса извън пътя в офроуд условия. Възможността да се шофира навсякъде без особени проблеми компенсира както семплия интериор, така и сдържания дизайн.

4. Range Rover Sport

Известният режисьор притежава и средно голям луксозен кросоувър. Всъщност именно зад неговото кормило Никита Сергеевич най-често попада в кадър. 

Range Rover Sport се произвежда от 2005 г. насам. Михалков го кара от много години. Основното предимство на модела е окачването, което осигурява максимален комфорт дори и по най-лошите пътища.

5. Mercedes-Benz G-Class

Никита Михалков има в колекцията си и известния Mercedes-Benz G-Class. Забележителната G-класа се произвежда от 1979 г. досега и не остарява! Разбира се, благодарение на редовното му обновяване. Има основания да се смята, че руският режисьор има в колекцията си модел с двигател с мощност от 550 к.с.

Продава се любимото Ferrari на легендарния Жан-Пол Белмондо ВИДЕО

6. ГАЗ Тигър

Разбира се, Михалков не притежава боен брониран автомобил, а гражданската му версия. През 2008 г. бяха произведени сравнително малки количества от тези автомобили. Купували са ги предимно известните и богатите хора в Русия.

Трудно е да се каже колко често самият Михалков използва "Тигър". В края на краищата, дори и в гражданската си версия, той не е най-подходящият автомобил за всекидневно шофиране. /auto.blitz.bg

 Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ