Почти унищожена 54-годишна кола бе продадена за изумителна сума СНИМКИ

  • 03.06.2022 12:50 /
  • 2119 /
  • 1
Почти унищожена 54-годишна кола бе продадена за изумителна сума СНИМКИ

Стар спайдър Fiat в много лошо състояние бе продаден на търг на британския аукцион Historics. Купувачът е платил 16 800 паунда за 54-годишния Fiat.

Всичко се дължи на факта, че това е култивият модел Dino. Този автомобил е разработен по искане на Ferrari. На компанията й било необходимо да пусне хомологационна серия на едноименния двигател, използван в състезателните й автомобили от Формула 2. Производството на спортния автомобил започва през 1966 г. и приключва през 1973 г.

Моделът е предлаган във версии купе и кабриолет с твърд покрив (Spider). На Spider се пада около една четвърт от общия обем на производството (7800 автомобила). Продаденият на търга спайдър е предаден на новия собственик заедно със съхранения покрив.

Вероятно спортният автомобил е бил закупен за по-нататъшна реставрация и въпреки лошото си състояние се счита за много достоен образец за реставрация.

В стар контейнер откриха легендарна кола, струваща над 500 хиляди долара СНИМКИ

Това е така, защото не е бил подлаган на сериозни ремонтни дейности. Автомобилът не е каран от 1977 г., а пробегът му е около 110 000 км.

От публикуваните снимки се вижда, че спортният автомобил някога е горял или е бил близо до огъня. Автомобилът е загубил рамката на предното стъкло, капака, броните, пътническата седалка и редица други елементи. Двигателят обаче изглежда сравнително непокътнат и е двулитров V6. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Странджа
    03.06.2022 14:48
    този "Фиат" всъщност е с двигател на Ферари, затова е платил толкова!