На най-дългата кола в света краят ѝ не се вижда (СНИМКИ)

  • 07.03.2019 9:00 /
  • 4154 /
  • 1
На най-дългата кола в света краят ѝ не се вижда (СНИМКИ)

Книгата на рекордите на Гинес често служи като мярка за впечатляващите и странни постижения на човека. В един от нейните раздели - „най-дългата кола в света” - години наред лидер е 24-колесната „Американска мечта” с дължина от 30,5 метра.

През 80-те години то е построена от американския дизайнер Джей Орберг. 
Дизайнът на тази „наденица“ е принудил създателя ѝ да направи проект според принципа на тегли-бутай: едната кабина е отпред, а другата - отзад.

Изумителна хиперкола: Представиха най-скъпия автомобил в света (СНИМКИ/ВИДЕО)

Съответно, автомобилът е оборудван с два двигателя. И все пак този авто мастодонт може да се движи съвсем сносно дори по градските пътища.

Тайната на маневреността на тази лимузина със символичното име American Dream (Американска мечта), е в това, че на завоите може да се "чупи" на две части.

В началото тази "мечта" е била създадена за Холивуд. Автомобилът, който преди години е преживял период на забвение и ръждив полуразпад в задния двор, днес отново се използва активно при снимките на филми и с различни образователни цели. 

Нищо не му липсва за тази цел - меки кресла за 50 пътника, плувен басейн с джакуз солариум и двеспален креват. На откритата му задна платформа дори може да кацне хеликоптер. 

Този автомобил е много подходящ за абитуриентска вечер на цял клас или просто да се повозите на него, водени от желанието да се докоснете до рекорда./auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Много странна изглежда Американската мечта.
    07.03.2019 19:20
    Направо, кошмар!