Volkswagen показаха нов автомобил за европейския пазар ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/volkswagen-pokazaha-nov-avtomobil-za-evropeyskiya-pazar-video Auto.blitz.bg
Volkswagen показаха нов автомобил за европейския пазар ВИДЕО

Германската компания Volkswagen представи нов автомобил за европейския пазар. Кросоувърът Tayron ще заеме своето място в йерархията на марката между Tiguan и Touareg, предлагайки просторен интериор с три реда седалки.

Новият модел ще бъде наследник на „пенсионирания“ Tiguan Allspace. Tayron е дълъг 4770 мм, което е с 231 мм повече от Tiguan и със 108 мм по-къс от Touareg. Междуосието на новата кола достига 2791 мм. Дизайнът му е с разширени калници, широка решетка и продълговати фарове и задни светлини.

Салонът на Volkswagen Tayron е проектиран в стила на Tiguan. Кросоувърът получава виртуален приборен панел и голям 15-инчов сензорен екран.

Моделът се предлага във версии за 5 и 7 места. Капацитетът на багажника на Volkswagen Tayron е 345 литра в конфигурация със седем места, 885 литра в конфигурация с пет места и 2090 литра със сгънати задни седалки.

Момиче демонстрира удобен и стилен кемпер и впечатли интернет ВИДЕО

Базовото оборудване на Volkswagen Tayron включва тризонов климатроник, камера, паркинг автопилот, сензори за дъжд и светлина. Опциите включват матрични фарове, 700-ватова аудио система, панорамен покрив, система за полуавтономно шофиране, ChatGPT, електрическо задвижване, вентилация и масажни седалки.

Кросоувърът Tayron ще се предлага с широка гама от модерни двигатели, включително както традиционни двигатели с вътрешно горене, така и меки хибриди и PHEV опции.

Такова BMW не сте виждали, широко е цели 3 метра ВИДЕО

Мощността ще варира от 110 кВт/150 к.с. при базови версии 1.5 eTSI и 2.0 TDI до 200 кВт/272 к.с. на най-мощния PHEV хибрид. Последният е оборудван с 19,7 кВт батерия, която ще му позволи да измине около 100 км на ток.

Всички версии на Tayron ще бъдат оборудвани с роботизирана скоростна кутия с два съединителя. В повечето случаи кросоувърът ще е с предно предаване, а за версията с 2-литров TDI турбодизел (142 кВт/193 к.с.) ще се предлага фирмената трансмисия 4Motion.

Цената на VW Tayron в Европа ще започва от 45 475 евро, което е със 7 225 евро по-скъпо от Tiguan.

 

Горещи

Коментирай