Трикове, с които да защитите безупречно колата си от животни

  • 28.10.2019 8:00 /
  • 21924 /
  • 1
Трикове,  с които да защитите безупречно колата си от животни

Един от най-необикновените случаи на нападение на животни срещу автомобили е бил регистриран, когато 200-килограмов морски лъв се качи на багажника на автомобил в Австралия. 

Удивителните снимки на това животно влязоха във вестниците и станаха хит, защото това бе единственият случай в историята, когато бозайникът се бе появил в очертанията на града. 

В повечето случаи автомобилите ни са нападани от плъхове и други гризачи. 

Освен това, в отсека на двигателя на колата често попадат и котки, Това се случва предимно, защото навън е студено, а любимите ни пухени животни искат да се постоплят. 

 

Не са рядкост и случаите на проникване в салона. 

Затова днес ви предлагаме списък от съвети, които ще ви помогнат да защитите вашия автомобил от нападенията на животни. 

Защитни покривала 

Използването на защитните покривала, които са специално разработени за автомобилите, ще защити вашият автомобил от животните, които могат да попаднат в салона му. Това ще спаси колата от котки, кучета, птици и плъхове и останалите дребни гризачи. 

 

Този тип защитни покривала се изготвят от здрав материал, Благодарение на своята конструкция покривалата осигуряват пълна защита на дъното на автомобила ви и не позволяват на животните да проникват в неговите отсеци. 

Тези покривала, които приличат на поли, в последно време са доста популярни в Китай, където проблемът с плъховете, атакуващи автомобилите, е много голям. 

Комбинацията от здрав плат и телена мрежа прави тези покривала отлична защита. 

Направете своя автомобил непривлекателен за животните

Ако държите своя автомобил в гараж, вдигайте предния капак. Плъховете и другите гризачи предпочитат топлите, тъмни места, за да се крият. 

Оставяйки предния капак отворен, може да им попречите да се загнездят във вашия автомобил. 

Освен това, ще помогнат и следните мерки:

Използвате етерични масла (например, масло от мента) в гаража и във вашия автомобил, за да не мирише на гризачи и други животни. 

Острите миризми може да изплашат гризачите.

Не оставяйте колата без експлоатация в течение на дълго време. Желателно е автомобилът да бъде ползван от време на време, макар и само да го палите и да го оставите са малко на празен ход. 

Това намалява риска от загнездване на плъхове в двигателя на колата. 

Нафталиновите топчета могат да бъдат използвани за разпространяването на неприятни миризми, които да държат животните надалеч от вашия автомобил. 

Не съхранявайте храна за домашни животни в гаража. Плъховете може да бъдат привлечени от мирис на храна за кучета или котки. 

При това те ще обърнат внимание и на вашия автомобил. 

Храната трябва да бъде държана колкото се може по-далеч от колата ви. Освен това, съвременният пазар предлага широк спектър от репеланти за плъхове. 

Това може да са и ултразвукови отблъскващи устройства, както и химически аерозоли. 

Съществуват също и специализирани репеланти, специално предназначени за обработката на кабелите на автомобила. 

Компонентите на електрическата система на автомобила се покриват с аерозола, който ги прави непривлекателни за гризачите. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Evgeni
    10.03.2021 17:07
    abe kato ne si stroite garaji v Balgaria, i predlagajte mislete gluposti