Продадоха най-скъпия мотоциклет в света за рекордна сума СНИМКИ

  • 26.02.2023 12:50 /
  • 28404 /
  • 0
Продадоха най-скъпия мотоциклет в света за рекордна сума СНИМКИ

Редкият Harley-Davidson Strap Tank от 1908 г. постави нов ценови рекорд за мотоциклети. Ретро мотоциклетът беше продаден на търг на Mecum в Лас Вегас за 935 000 долара - цената на три Lamborghini Huracan Sterrato, съобщава сайтът на аукционната къща.

Този Harley-Davidson Strap Tank е първият модел на марката. Такива мотоциклети се произвеждат от 1906 г., но по-ранните модели не са оцелели до днес. От 450-те Harley-Davidson от 1908 г. само 12 мотоциклета са оцелели до днес.

Този конкретен мотоциклет е открит през 1941 г. в хамбар на около 110 км от Милуоки. Американецът, който намерил Harley-Davidson, го притежавал 66 години.

Harley-Davidson пуска уникална серия мотоциклети СНИМКИ

Мотоциклетът е реставриран в оригинално състояние. Някои от частите се наложило да бъдат заменени с нови, но свалените резервоар, ремък, колела и седалка били запазени и са продадени заедно с мотоциклета.

BMW представи "Желязната Ани" - уникален ретро мотоциклет в авиационен стил СНИМКИ

Мотоциклетът Harley-Davidson Strap Tank тежи 84 кг и е оборудван с едноцилиндров 440-кубиков двигател с мощност 4 к.с. с. Максималната скорост е 64 км/ч.

Harley-Davidson прилича на велосипед и дори има педали - обичайна практика за мотоциклетите от онези години.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ