Причините за загубите на Tesla са очевидни

  • 14.08.2018 8:54 /
  • 6714 /
  • 0
Причините за загубите на Tesla  са очевидни

Много анализатори са склонни да мислят, че Тесла умишлено показва загуби, като в същото време инвестира в перспективни проекти. Тази схема позволява на компанията да се развива бързо и да спести от плащането на данъци.

Компанията Tesla Motors получи през второто тримесечие на 2018 г. рекордна загуба от 717.5 млн. долара. За сравнение, през второто тримесечие на 2017 г. Tesla имаше загуба от 336,4 млн. долара, или наполовина по-малко. Това се съобщава в доклада, публикуван от компанията на Илон Мъск.

От Tesla обясниха, че загубите са причинени, предимно заради инвестиране в нови модели, най-вече в станалия проблемен за компанията Model 3.

Преди това Tesla се сблъска с трудности при осигуряване на заявените обеми на производство на Model 3, което е от жизненоважно значение за дългосрочната рентабилност на предприятието. Поради това през първото финансово тримесечие на 2018 г. Tesla показа сериозна загуба.

Мъск, който постоянно уверява инвеститорите, че на компанията няма да се наложи да набира допълнителни средства, също попадна под ударите на критиката заради поведението му по време на конференцията, посветена на финансовите отчети на Tesla. Тогава той  рязко прекъсна двама анализатори, които помолиха да бъде обяснено за трудностите с финансирането на компанията и проблемите с масовото производство на Model 3. В резултат на това акциите на Tesla паднаха с почти 7%, струвайки на компанията 2 милиарда долара пазарна стойност.

Сега от компанията уверяват, че печалбата от пускането на Model 3 "преминава към положителни показатели". В допълнение, Мъск е уверен, че Model 3 може да се окаже по-популярен от всеки друг подобен автомобил.

 

КОМЕНТИРАЙ