Новият супер SUV на Aston Martin - Varekai, ще гази улиците от края на 2018 година (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 20.08.2018 8:49 /
  • 793 /
  • 1
Новият супер SUV на  Aston Martin - Varekai, ще гази улиците от края на 2018 година (СНИМКИ/ВИДЕО)

Първият SUV в историята на британската марка Aston Martin най-вероятно ще носи името Varekai, а ние сме все по-близко до дебюта му. Източници потвърждават, че окончателният дизайн на новия автомобил вече е одобрен. При това, отбран брой потенциални купувачи са били поканени да се запознаят с окончателната версия, която бе показана във вариант с три врати в рамките на автомобилното изложение в Женева през 2015 година под името DBX concept.

Моделът за масово производство е трансформиран в по-конвенционален автомобил с пет врати и ние ще можем да го видим през идната година.   

Сега обаче, ние може да хвърлим първия неофициален поглед към края на 2018 година. Varekai ще бъде сглобяван в изцяло нов завод на Aston Martin в Уелс. Изпълнителният директор Анди Палмър в миналото намекна, че прототипите може да започнат да слизат от поточната линия до края на годината. 

Говорейки пред британски медии, вицепрезидентът на Aston Martin и шеф на маркетинга Саймън Спраул потвърди, че проектът е вече в много напреднала фаза. "Показахме го на потенциални клиенти. Дизайнът е одобрен. Знаем как ще изглежда и сега работим по сглобяването на първите прототипи", каза той, като потвърди, че премиерата на автомобила ще е през 2019 година.  

Докато DBX concept използваше футуристично, изцяло електронно, четири по четири задвижване с електрически мотори в колелата, окончателната версия ще бъде с бензинов двигател.

"Производството на DBX ще бъде с бензинови двигатели. Ако погледнете на нашата стратегия, до средата на следващото десетилетие всяка произведена от нас кола ще е електрическа или хибрид, без съмнение и при DBX ще има някакво хибридизиране. Засега обаче планираме да електрифицираме  Rapide през идната година и Lagonda от 2021 година", каза също Спраул. 

Varekai ще е автомобил, сглобяван ръчно. Това ще е и моделът, с който марката ще влезе за първи път на пазара на премиум SUV, който в момента изживява бум. Въпреки факта, че силуета на DBX concept е на купе с две врати, Varekai ще бъде конкурент на модели като Bentley Bentayga, Porsche Cayenne, Lamborghini Urus and Maserati Levante.  

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Готино
    07.08.2018 20:00
    Както някой беше казал в един известен сайт за да караш Aston Martin трябва да я заслужиш не всеки може да има такава кола. Бях писал коментар за Pagani но и тая няма да откажа ако някой ми я подари.