Малък седан Mitsubishi е продаден за рекордните $200 хиляди, ето защо СНИМКИ

  • 20.08.2021 12:50 /
  • 1023 /
  • 0
Малък седан Mitsubishi е продаден за рекордните $200 хиляди, ето защо СНИМКИ

На аукциона Silverstone Auctions е продаден уникален автомобил - седан Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Makinen Edition, с производствен номер 001. За автомобила, произведен през 2000 г., е платена рекордната цена от 202 899 долара.

Каква е тайната на тази внушителна сума за 21-годишната кола и защо той е толкова ценен? Работата е там, че този употребяван Mitsubishi Lancer е един от 250-те седана от специална серия, изработена в чест на победата на Томи Макинен в WRC през 1996-1999 г. (четири години подред).

Томи Макинен е известен финландски автомобилен състезател, който е смятан за един от най-успешните пилоти в историята на Световния рали шампионат.

Освен това продаваният модел се предлага в цвят Passion Red като са произведени само 50 такива екзепляри. Седанът е в безупречно състояние. През годините той е изминал общо 17 703 км и е имал двама собственици.

Новият Mitsubishi Outlander - ярък дизайн и модерен салон СНИМКИ

Специалният Mitsubishi Lancer Evolution е оборудван с 2,4-литров двигател с турбокомпресор с мощност 276 к.с. и 373 Nm. Двигателят е комбиниран с петстепенна автоматична скоростна кутия. Задвижването е на всички колела. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди.

В сравнение с конвенционалния Evo VI автомобилът е оборудван с титаниев турбокомпресор, различна изпускателна система, пренастроен блок за управление на двигателя, подсилена предавателна кутия и настройки на окачването. Всичко това се отразява благоприятно на управлението.

Мъж спечели Mitsubishi Lancer Evo IX и на следващия ден го разби СНИМКИ

През 2000 г., когато първите автомобили от специалната серия слязоха от конвейера, Mitsubishi продаваше 45 735 долара за седана, което с отчитане на инфлацията сега е 69 540 долара. С други думи, цената на специалния Lancer се е утроила през годините. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ