Зрелищна офроуд гонка между Suzuki Jimny и Mercedes-AMG G63 ВИДЕО

  • 09.08.2019 9:50 /
  • 14850 /
  • 0
Зрелищна офроуд гонка между Suzuki Jimny и Mercedes-AMG G63 ВИДЕО

Двата всъдехода, които са от различни производители и различни ценови категории, но са съпоставими по външен вид, бяха сравнени офроуд състезание.

Разбира се, на пръв поглед изглежда, че Mercedes-AMG G63 с мощност от 585 к.с. лесно ще спечели състезанието в калта в сравнение с 102-те конски сили на Suzuki. Японският джип, обаче, е много по-лек, а малкият му размер улеснява преминаването на тесни места.

Бензиновият двигател на японския автомобил е с обем 1,5 литра. Немската машина от своя страна има 4-литров Biturbo V8. И тук, както при мощността, има разлика, но огромният „плюс“ на първия участник е сравнително малката тежест: малко повече от 1 тон, на мерцедеса теглото доста по-различно - 2,5 тона.

Вижте уникалния дуел между ГАЗ 66 и Suzuki Jimny сред вода и лед (ВИДЕО)

Така че колите преодоляват препятствията по пътя си по различни начини. Шофьорът на Mercedes-AMG G63 ще трябва да забавя скоростта и да бъде много внимателен там, където Jimny просто и лесно ще се промъква. Неговото късо окачване изобщо не се страхува от вода.

Вижте кой побеждава в битката между Mercedes-AMG G63 и Suzuki Jimny (ВИДЕО)

Но правите офроуд участъци се удават по добре на  Mercedesа че колите преодоляват препятствията по пътя си по различни начини. Шофьорът на Mercedes, докато съперникът му няма достатъчно сила, за да го настигне.

Съревнованието е много впечатляващо и двете коли се представят достойно. Вижте видеото, за да узнаете кой е победителят:

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ