Вижте как хиперколата Hennessey Venom F5 бе ускорена до 437 км/ч ВИДЕО

  • 27.03.2022 9:50 /
  • 896 /
  • 0
Вижте как хиперколата Hennessey Venom F5 бе ускорена до 437 км/ч ВИДЕО

Компанията Hennessey Performance продължава подготовката си за рекорд за скорост на сериен автомобил, който американците ще поставят със своя хиперавтомобил Venom F5.

Наскоро по време на тестовете автомобилът успява да премине границата от 437 км/ч, въпреки че крайната цел на разработчиците е да достигне 500 км/ч или повече.

Тексаско тунинг студио проведе тест на полигона Johnny Bohmer Proving Ground, писта, която НАСА използва за космическите совалки Space Shuttle.

На място екипът на Hennessey направи финален преглед на кормилното управление, спирачките, окачването и аеродинамичните "перки".

Представиха гръцка хиперкола с мощност 3 107 к.с. и удивителна цена СНИМКИ

В рамките на теста инженерите решиха да "изстискат максимума" от автомобила, в резултат на което сензорите регистрираха скорост от 437,1 км/ч. Следващият високоскоростен тест се очаква да се проведе в края на годината и ще има за цел да достигне максимална скорост от 500 км/ч.

Hennessey Venom F5 беше представен през 2020 г. Купето се задвижва от 6,6-литров V8 двигател с две турбини, който генерира 1842 к.с. и 1617 Nm въртящ момент.

Показаха в действие уникалната хиперкола Ferrari Veloqx Fangio ВИДЕО

Хиперавтомобилът е в състояние да достигне първата "стотица" за по-малко от три секунди, а ускорението до 200 км/ч отнема само 4,7 секунди.

Името F5 е препратка към скалата на Фуджита, която се използва за класифициране на силата на торнадата. Категорията F5 се отнася за ветрове с "невероятна" сила, като скоростта им варира от 419 до 512 км/ч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ