Показаха в действие уникалната хиперкола Ferrari Veloqx Fangio ВИДЕО

  • 19.02.2022 12:50 /
  • 1715 /
  • 0
Показаха в действие уникалната хиперкола Ferrari Veloqx Fangio ВИДЕО

Суперавтомобилът, наречен на петкратния шампион във Формула 1 Хуан Мануел Фанджо от Аржентина, както и на британския състезателен отбор Veloqx, който спечели "12-те часа на Себринг", за първи път излезе от сянката миналата година, но сега вече автомобилът може да бъде видян в действие. И определено има какво да се види.

Хиперколата Veloqx Fangio е създадена от британски стартъп, ръководен от основателя Сам Лий, съобщава Motorsport. Компанията има за цел да разработи автомобил за писта с двигател V12 на Ferrari, с който планира да се състезава през 2025 г.

Двигателят е модифициран, за да работи с различни горива, включително биогорива. Планира се и пускането на шосеен суперавтомобил.

Първоначалният тест се проведе миналата година на международната писта в Бахрейн, а сега е заснет в Абу Даби на пистата Яс-Марина.

Veloqx Fangio с гуми от спецификацията LMP2 има изумителен външен вид и звук. Каросерията е базирана на цифров модел, чиято аеродинамика е разработвана в продължение на три години с помощта на принципите на хидродинамиката.

Гигантският му преден сплитер изглежда така, сякаш може да работи като снегорин, а задният дифузьор наподобява тракторен аератор. Ако се съди по интериора, Veloqx Fangio притежава много повече от Ferrari, отколкото само двигател, тъй като интериорът на суперавтомобила доста прилича на F12tdf. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ