Вижте как 60-тонен автокран бе ускорен до максимална скорост на магистрала ВИДЕО

 • 09.09.2021 11:50 /
 • 18180 /
 • 2
Вижте как 60-тонен автокран бе ускорен до максимална скорост на магистрала ВИДЕО

Омръзнаха ли ви видеоклиповете с мощни суперавтомобили, способни да развиват скорост над 300 км/ч? Тогава може би ще се удивите от лекотата, с която шофьорът управлява този огромен автокран.

В канала в Youtube TopSpeedGermany се появи необичайно видео, в което блогър ускорява 60-тонен Tadano Faun ATF 220G-5 до максимална скорост на аутобан.

Faun бе германски производител, който произвеждаше различни специални автомобили. След като през 1990 г. бе придобит от японската фирма Tadano, новата компания става известна като Tadano Faun и се концентрира върху производството на кранове на търговски шасита. Ето защо вътре можете да видите волана с логото на Mercedes-Benz.

Вижте зрелищна гонка между камионите Volvo и Scania ВИДЕО

Вероятно няма да бъдете впечатлени от максималната скорост, която може да достигне автокранът. Скоростта му е само 90 км/ч. Тя можеше и да е по-висока, но в Германия има строги ограничения за камионите.

Удивителна е лекотата, с която водачът управлява 60-тонен кран с такава скорост. Изглежда, че това въобще не му представлява трудност.

Автокранът е оборудван с 15-литров дизелов двигател Mercedes-Benz OM с мощност от 530 к.с. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • ШОПА
  09.09.2021 12:18
  Дремсизов ти Гъзовси. Голема работа. Аз с мисля за другарката Татяна Дончева-комунистка чиста като сълза. Те затова ги обичам комунс=детата-богати,умни ,красиви и никога не лъжат и крадат. Колко ли закуски е спестила ДРУГАРКАТА?!
 • Муйо
  09.09.2021 12:20
  А забелязвате ли на колко километра е