Вижте зрелищна гонка между камионите Volvo и Scania ВИДЕО

  • 01.08.2021 10:50 /
  • 2792 /
  • 1
Вижте зрелищна гонка между камионите Volvo и Scania ВИДЕО

Битките между камионите е необичайно явление. Повечето драг състезания са за сериозно тунинговани автомобили, мощни всъдеходи или спортни автомобили.

Но блогърите от британския канал Carwow в YouTube са решили да разбият системата и са организирали демонстративно състезание с тежките камиони Volvo и Scania.

Целият процес е заснет на видео. Да, това определено не е най-впечатляващото състезание, което някога сме отразявали, но и тук има какво да се види.

Съветските камиони могат всичко: 5 легенди на офроуда в едно ВИДЕО

В надпреварата участват три камиона: бетоновоз Volvo с 5,0-литров двигател, Scania Skiploader с 9-литров дизелов двигател с мощност 250 к.с. и Scania с 9-литров агрегат и 280 конски сили.

Едната от машините ясно отстъпва на другите две по отношение на мощността. Въпреки това той тежи с почти пет тона по-малко, така че би било недалновидно да го отпишем още в началото.

Шофьор се изкачи с джипа си по отвесен склон и удиви мрежата ВИДЕО

Шофьорите бързо се включват в състезанието, а енергията и стремежът им към победа се предават дори през екрана.

Почти по средата на състезанието всички участници са равнопоставени, преди Volvo Pump Lorry да поеме лидерството. Да, най-малкият състезател успя да измъкне победата от огромните камиони, като измина четвърт миля за 29,8 секунди. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Мотиката
    01.08.2021 11:20
    Къде ''отидоха'' легендите първенци във всички състезания велите ''КАМАЗ"да не би да са във пясъчната буря от която няма излизане......????