Уникална автобитка: Болид от Формула 1 срещу Bugatti Chiron ВИДЕО

  • 01.07.2021 14:50 /
  • 2823 /
  • 0
Уникална автобитка: Болид от Формула 1 срещу Bugatti Chiron ВИДЕО

Мат Уотсън от канала CarWow в YouTube е сравнил динамиката на напълно различни по концепция машини - болида от Формула 1 Red Bull RB7, с който Себастиан Фетел спечели шампионата през 2011 г., и хиперавтомобила Bugatti Chiron.

И двата автомобила са много бързи, но ако RB7 може да се използва само на състезателна писта, Bugatti е разрешено да се използва и по обществените пътища.

Болидът е оборудван с атмосферен двигател 2.4 V8 с мощност 750 к.с., а хиперавтомобилът - с два пъти по-мощен двигател 8.0 W16 с турбокомпресор и мощност 1500 к.с. Теглото на автомобилите също е различно: Red Bull е 650 кг, а Chiron - 1995 кг.

Пилоти от Формула 1 си спретнаха необичайна гонка във времената на карантина ВИДЕО

При старта от място болидът от Формула 1, управляван от бившия пилот Дейвид Култард, не оставя шанс на хиперавтомобила: Red Bull изминава популярната дистанция от 1/4 миля (402 метра) за 9,2 секунди срещу 9,6 секунди на Bugatti.

Състезанието от движение протича по малко по-различен начин: първоначално Red Bull е бърз, но по-късно започва да се ограничава от аеродинамиката, създадена за бързо преодоляване на завои, и френският хиперавтомобил стига първи до финалната линия.

Възможно ли е да се купи болид от Формула 1 и колко струва СНИМКИ

При теста за ефективност на спирачните системи лекият болид не оставя на Bugatti никакъв шанс, въпреки че бившият пилот от Формула 1 по време на това упражнение е блокирал предните колела.

Какво заключение може да се направи от това видео? И двата автомобила имат отлични технически характеристики, а на къси разстояния два пъти по-мощният, но три пъти по-тежък хиперавтомобил не може да се конкурира с автомобил от Формула 1. На негова страна обаче е максималната скорост и възможността за движение по обществени пътища. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ