Сравниха електрическия Mercedes EQS и бензиновата S-класа в яростна битка ВИДЕО

 • 27.11.2021 12:50 /
 • 9799 /
 • 2
Сравниха електрическия Mercedes EQS и бензиновата S-класа в яростна битка ВИДЕО

Мат Уотсън от канала CarWow в YouTube сравнява динамиката на шофиране на два луксозни автомобила Mercedes-Benz: представения през септември електрически автомобил EQS и неговия бензинов аналог - S-класата.

В надпреварата не участват най-мощните версии на моделите: задномоторният EQS 450+ с мощност от 330 к.с. и S500 4MATIC със задвижване на всички колела, който има трилитров бензинов турбодвигател под капака, както и електромотор с мощност 22 к.с. Общата мощност на системата е 435 к.с.

Моделът, задвижван с гориво, има и по-малко тегло: 2065 кг, докато електрическият модел е по-тежък (2,5 тона). Въпреки това EQS е по-евтин: струва 99 995 паунда във Великобритания, а S-класата струва повече - 110 325 паунда.

Впечатляващо: Вижте първия истински тест драйв на електрическия Hummer ВИДЕО

Електрическият автомобил няма шанс при стартиране от място: по-високото му тегло и по-слабият му електрически двигател не му позволяват да се изправи срещу бензиновата S-класа.

Ситуацията обаче се променя по изненадващ начин при старт от движение: в зависимост от скоростта, с която автомобилите стартират, инициативата се прехвърля от единия към другия автомобил, като EQS всеки път се откъсва напред.  

ВИДЕО запечата уникална драг гонка с 10 пикапа на пясъчен плаж, а победителят е...

Тестът за спиране показва, че задвижваната с гориво S-класа се справя по-уверено с това упражнение, тъй като EQS загуби около половин обиколка спрямо нея.

Какво заключение може да се направи от това видео? Вероятно луксозните електрически автомобили Mercedes-Benz не отстъпват по динамика на своите събратя, задвижвани с гориво, въпреки че са с по-голямо тегло.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Еми
  28.11.2021 15:23
  Избирам бензина пред котлона.
 • СОФЯНЕЦ СЪС ЗАПЛАТА НА РОБ
  29.11.2021 16:18
  СОФЯНЕЦ СЪС ЗАПЛАТА НА РОБ , ЗА КОЛКО ГОДИНИЩЕ СИ КУПИ ЕЛЕКТРОМОБИЛА