Специален модел на MINI по случай 60-годишнината на легендарния модел (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 28.01.2019 9:30 /
  • 1679 /
  • 0
Специален модел на MINI по случай 60-годишнината на легендарния модел (СНИМКИ/ВИДЕО)

Британската марка MINI празнува 60-годишнината от създаването си с ексклузивен дизайнерски модел. Специалният модел на MINI носи традиционния спортен дух и изисканата британска атмосфера, които превърнаха марката в автомобилна икона.

Специфичните дизайнерски елементи за екстериора и интериора подчертават пъргавия характер и произхода на оригинала в сегмента на малките автомобили.

За 60 години от появата си, британският малък автомобил популяризира по целия свят усещането за управление на картинг и практичното оползотворяване на пространството.

За юбилея MINI преоткрива себе си, като преплита здравите традиции на оригинала и представя дизайнерски модел, който подчертава както британския произход, така и пъргавия характер на MINI.

С висококачественото и ексклузивно дизайнерско оборудване, новото MINI 60 Years Edition подчертава винаги осезаемия спортен дух на марката дори и във всекидневното шофиране в града. Специалните модели ще се предлагат от март 2019 година като MINI с 3 врати и MINI с 5 врати с по четири варианта на двигателите.

Новото MINI 60 Years Edition напомня на ранната и продължилата до близкото минало спортна кариера на марката най-вече с лаковото си покритие в класическия цвят на британските спортни автомобили.

Лаковото покритие на каросерията в зеления цвят British Racing Green IV ясно подчертава характера и произхода на малкия луксозен автомобил. Като алтернатива за дизайнерския модел се предлагат още четири наситени цветове металик.

Избраният цвят на каросерията може да бъде комбиниран с покрив и корпуси на външните огледала в бяло или черно. Неподражаемото излъчване на специалните модели се допълва от лентите на предния капак със специфичен юбилеен дизайн и ексклузивните 17-инчови алуминиеви джанти с дизайн 60 Years Spoke в два цвята. Характерното лого 60 Years на дизайнерския модел може да бъде видяно не само на лявата лента на предния капак, но и на страничните мигачи и на лайсните на праговете на предните врати.

В интериора това лого е разположено на специфичните за модела интериорни лайсни на предните подглавници и на волана. В юбилейния дизайн е и LED проекцията на логото при отваряне на вратата на водача. Серийното оборудване на специалните модели включва и спортен волан, облицован с кожа, както и спортни седалки с кожена тапицерия MINI Yours Lounge 60 Years в ексклузивния кестеняв цвят.

Освен това в комбинация с пакета оборудване 60 Years Chili специалните модели са оборудвани с LED фарове, LED светлини за мъгла, бели мигачи и светодиодни задни светлини с дизайн на британския флаг, светлинен пакет за интериора, както и пакет за дифузно осветление, бордови компютър, автоматична климатична инсталация, сензор за дъжд и пакет за съхранение.

Портфолиото от двигатели за MINI 60 Years Edition включва два бензинови и два дизелови двигателя с мощност от 136 до 192 конски сили./auto.blitz.bg    

 

КОМЕНТИРАЙ