Кой е по-бърз: Битка на електромобилите BMW iX3, Tesla Model Y и Nio ES6 ВИДЕО

  • 18.04.2021 9:50 /
  • 1936 /
  • 0
Кой е по-бърз: Битка на електромобилите BMW iX3, Tesla Model Y и Nio ES6 ВИДЕО

Китайският канал в YouTube Car Club е публикувал видео с тестване на три електрически кросоувъра, които са проверени за ускорение, спиране, скоростно преминаване на препятствия, както и техните възможности на пълното задвижване. За баварския кросоувър резултатите са се оказали изключително печални.

В теста за ускорение от място до 100 километра в час най-бърз се е оказал китайският Nio, който е показал желаната цифра 4.3 секунди след старта. Кросоувърът на Tesla е показал време от  5 секунди в тази дисциплина, а BMW е аутсайдер с резултат 6,5 секунди.

Tesla Model Y е преминал най-бързо избрания участък от пистата, като това му е отнело само 57 секунди. Баварският електрически кросоувър е изминал разстоянието за 1,38 минути, а Nio ES6 за 1,82 минути.

Електромобилът Skoda Enyaq: Първи впечатления на пътя СНИМКИ

В теста за спиране BMW iX3 отново се е оказал най-слабият. Спирачният път до пълно спиране при скорост от 100 километра в час е бил 38,2 метра. Модел Y и ES6 са показали разстояние от 36.4 - 36,6 метра.

Лосовият тест за BMW също не е бил успешен. Най-добрата скорост за маневра е 70,8 километра в час. Моделът Y се представя най-добре със 73,5 километра в час, а Nio ES6 се представя добре със 71,8 километра в час.

Корейска кола остави зад себе си Ferrari, Lamborghini, AMG и Porsche ВИДЕО

По една или друга причина кросоувърът на BMW не е достигнал последния тест, така че системата за задвижване на всички колела е тествана само с Tesla и Nio.

За тази проверка се използват ролкови платформи, които симулират пълната липса на сцепление по пътя на няколко колела. И двете коли се справят с трите платформи, които оставят само едно задно колело на земята. Предното контактно колело и при двете се оказало неспособно за същата работа като задното.

В общото класиране BMW iX3 е показал най-слабите резултати, докато кросоувърите Nio и Tesla си поделят първото място по набраните точки. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ